Decizie istorică a Curții Supreme! Începând de astăzi o cafea primită atenție va costa 10 ani de închisoare

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, care privește atențiile primite de medici și orice alte servicii suplimentare pe care pacienții se oferă să le facă acestora în afara celor reglementate de lege, spune clar că acestea se vor pedepsi ca și dare și luare de mită. Decizia a fost deja publicată în monitorul oficial și a intrat în vigoare de astăzi, vineri 7 august.

Mai pe scurt, orice medic care profesează într-un spital de stat și acceptă un pachet de cafea sau o ciocolată, sau pur și simplu tradiționalul Kent, de la un pacient mulțumit, poate fi acuzat și condamnat pentru luare de mită în conformitate cu accepțiunea legală a acestei infracțiuni. Nu mai puțin de 10 ani de închisoare sunt prevăzuți în Codul Penal pentru această infracțiune și orice medic care va lua aceste atenții poate cădea sub incidența legii.

De asemenea, în hotărâre mai este precizat că pacienții nu pot face nici un fel de alte servicii caritabile pentru cei pe care îi consideră binefăcătorii lor, cum ar fi donații sau alte acțiuni asemănătoare. Astfel, dacă până în prezent legea spunea că medicii pot primi donații, de acum aceștia trebuie să aibă grijă mare de unde pe primesc. Dacă se întâmplă să fie de la un actual sau fost pacient vor face închisoare.

Partea interesantă este că, în momentul în care acest gest, considerat de mulți români mai degrabă simbolic, de a oferi o mică atenție, va fi considerat mită atunci orice pacient care va face acest gest va putea fi acuzat, la rândul său, de dare de mită și condamnat în consecință.

În mod cert decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție poate fi considerată una istorică în țara în care “micile atenții” sunt considerate mai degrabă un gest de bun simț decât o infracțiune pedepsită cu ani grei de închisoare.

Related Articles

1 COMMENT

  1. Am impresia ca in Romania cei ce inventeaza legile sunt numai handicapati ! Curtea Suprema A Retardatilor ! Pai pentru un pachet de cafea iei 10 ani puscarie si pentru viol esti LIBER ! Daca iei spaga 900 milioane euro faci arest pe sezlong la Mamaia ! Daca iei un pachet de KENT insa , 10 ani de temnita ! Sa MA MASTURBEZ pe Curtea Suprema , Parlament , toata clasa politica din ultimii 50 ani !

Comments are closed.

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri