Dramă pentru un preot român în Italia. A murit la 40 de zile după ce și-a îngropat mama

În această dimineață de marți, 12 octombrie, în jurul orei 8:30, preotul catolic Ion Ciuraru, custodele Sfintei Mănăstiri din Assisi (Umbria), a decedat la secția de Terapie Intensivă a spitalului din Assisi. Era bolnav de Covid-19, informează sanfrancescopatronoditalia.it.

De săptămâni întregi, preotul român lupta împotriva virusului care i-a provocat în cele din urmă moartea, la vârsta de numai 54 de ani.La începutul lunii septembrie i-a decedat mama și preotul Ciuraru a fost în România, la Hălăucești, județul Iași. Din anumite informații pe care le-am obținut de la cunoscuții săi, am aflat că părintele s-ar fi infectat tocmai în perioada respectivă.

Pe data de 1 septembrie, părintele Ciuraru scria pe Facebook:

„Dumnezeu să te fericească iubita noastră mamă! Drumul spre cer ți l-ai croit din bobițele de Rozariu, depănate zilnic printre degetele tale, de aceea avem convingerea că Preacurata Fecioară Maria te va conduce cât mai curând în brațele Fiului Ei preaiubit!
Inimile noastre lăcrimează de durerea despărțirii, dar ne mângâiem cu speranța că în cer ești fericită împreună cu tata și cu toți cei dragi pe care i-ai reîntâlnit!”

Liturghia de înmormântare a părintelui Ciuraru va fi celebrată în Bazilica Inferioară „Sfântul Francisc” din Assisi joi, 14 octombrie 2021, la ora locală 14:30 (15:30 ora României).

O persoană disponibilă și întotdeauna gata să-i ajute pe cei aflați în dificultate

Conform publicației OFM Conv, Pr. Ion Ciuraru s-a născut la data de 18 august 1967, în comuna Valea Seacă, jud. Bacău.

În 1990 a fost admis în Postulandatul franciscan din localitatea Nisiporești, iar în luna octombrie a aceluiași an, a intrat în Noviciatul franciscan din localitatea Luizi-Călugăra, jud. Bacău, pe care îl l-a încheiat cu profesiunea simplă, la data de 18 septembrie 1991.

În anii care au urmat, 1991-1996, și-a continuat formarea filosofică şi teologică la Institutul Teologic Franciscan din Roman și la Facultatea Pontificală „Sfântul Bonaventura” din Roma.

La 8 septembrie 1995 a făcut profesiunea solemnă, intrând definitiv în Ordinul Fraţilor Minori Conventuali. A fost sfințit preot la 22 iunie 1997 la Roman, de către PS Petru Gherghel, episcop de Iași.

După hirotonire s-a reîntors la Roma pentru a-și finaliza studiile de specializare în Teologie Morală la Academia Alfonsiana, din cadrul Universității Pontificale Lateran. În perioada 1998-1999 a fost guardian al Conventului „Sf. Francisc din Assisi” din Roman și profesor de Teologie Morală la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din aceeași localitate.

În perioada 2000-2008 a fost Ministru provincial al Provinciei „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România. După expirarea mandatului de Ministru provincial, între anii 2008-2017 a activat în comunitățile din Rivotorto și Sacro Convento din Assisi (Italia), având responsabilitățile de secretar și vicar custodial. În 2017 s-a reîntors în țară fiind numit paroh al Parohiei „Nașterea Sf. Fecioare Maria” din localitatea Hălăucești, jud. Iași.

La 1 septembrie 2020 a primit din partea superiorilor obediența pentru Sacro Convento din Assisi, provincia Perugia (Umbria).

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri