Dreptate pentru o badantă româncă din Italia acuzată că a furat 50.000 de euro de la bătrâna asistată.

O femeie de naționalitate română, care locuiește în orașul italian Bergamo din Lombardia și care a lucrat ca badantă pentru o bătrână italiană, a fost acuzată de fii pensionarei că a furat circa 50.000 de euro de la aceasta.

După ce a trecut printr-un lung și dureros proces în tribunal, însă, proces care s-a terminat luni, 20 iunie 2022, conaționala noastră, cu inițialele numelui D.B. și în vârstă de 51 de ani, a fost declarată nevinovată, informează ziarul Il Giorno.

Totul a început în luna iunie 2017, după ce îngrijitoarea română a fost angajată pentru a asista o bătrână ce suferea de demență senilă, având un program de 12 ore pe zi. Potrivit acuzațiilor aduse de fiii pensionarei, îngrijitoarea o convingea pe mama lor să meargă la bancă și să scoată de la bancomat sume mari de bani în fiecare lună.

Mai exact, din iunie 2017 și până în septembrie 2018, bătrâna ar fi scos de la bancă până la 3.750 de euro în fiecare lună, adunându-se astfel circa 50.000 de euro în total. Iar toți acești bani, au mai acuzat fii, ar fi intrat în buzunarul româncei.

Conform celor declarate de fiii ei, pensionara italiană ducea o viață foarte modestă și nu cheltuia așa mulți bani. „Maxim se răsfăța cu un cappuccino când ieșea undeva”, au declarat ei.

„De asta ne ocupam noi (de scoaterea banilor de pe card – n.r.), dar mama se înțelegea bine cu badanta. Uneori chiar și găteau împreună”, au mai adăugat fiii.

Când fiii au verificat situația financiară a bătrânei, după moartea acesteia, au descoperit însă că din contul ei lipseau în jur de 50.000 de euro. Iar primele suspiciuni au căzut chiar pe îngrijitoarea română, având în vedere că ea petrecea cel mai mult timp cu pensionara italiană.

„Doamna suferea de demență senilă, badanta era singura, cu excepția fiilor, care o însoțea la bancă pentru a scoate bani”, a subliniat procurorul care a condus ancheta împotriva româncei.

Îngrijitoarea susținea că bătrâna ieșea singură din casă, pe timp de noapte, și sugera că banii i-ar fi retras singură de la bancomat.

„A spus că doamna scotea banii (de la bancomat – n.r.) în cursul nopții. Dac-ar fi adevărat, ea de unde știa? Și de ce nu a avertizat rudele bătrânei?”, a ținut procurorul să mai adauge în pledoaria sa la proces.

Procurorul a evidențiat totodată și faptul că banii au început să dispară din contul bătrânei din luna după ce îngrijitoarea română a fost angajată și aceste retrageri de bani au continuat până în luna septembrie 2018, când nu s-a mai prezentat la muncă.

Avocatul româncei noastre, Michele Cesari, le-a explicat judecătorilor că este foarte posibil ca bătrâna să fi scos banii singură și să-i folosească în scopuri personale, deoarece nu era atât de senilă pe cât se spunea.

„Altfel ar fi avut nevoie de asistență zi și noapte, nu doar de la orele 08:00 la 18:00”, a precizat Cesari.

Judecătorii de la Tribunalul din Bergamo au fost nevoiți astfel să o declare nevinovată pe românca de 51 de ani, deoarece nu există suficiente dovezi care să arate că banii pe care pensionara i-a scos din contul ei au intrat în buzunarul conaționalei noastre.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri