După o lună de muncă grea la o fermă din Germania, o româncă se întoarce acasă cu doar 100 de euro. Povestea Ancuței

Un reportaj realizat de televiziunea germană Bayerische Rundfunk (BR) dezvăluie condițiile grele în care muncesc românii la fermele din Germania, efortul împins până la limită pe care îl depun zilnic și salariul derizoriu pe care îl încasează, de cele mai multe ori mult mai mic decât venitul minim.

Potrivit jurnaliștilor germani, fructele și legumele la ei în țară sunt ieftine datorită sezonierilor din Europa de Est de care angajatorii își bat joc.

Bayerische Rundfunk a prezentat și cazul unei tinere din România care, epuizată e atâta muncă, a decis să se întoarcă acasă după o lună, cu doar 100 de euro în buzunar. Ancuța are doar 21 de ani și un copil de crescut. În fața fermei de căpșuni și sparanghel din Saxonia Inferioară unde a muncit pe brânci, tânăra face o promisiune: „Nu mă mai întorc niciodată aici!”

Cum a ajuns Ancuța la ferma din Germania și ce i s-a promis

În perioada restricțiilor de călătorie, Ancuța a venit în Germania cu avionul, pentru o slujbă de culegător de căpșuni la o fermă din Saxonia Inferioară, unde i s-a promis un salariu minim de 9,35 euro pe oră.

După o lună, Ancuța a ajuns la capătul puterilor și împreună cu 40 de români vrea să plece de la fermă. A fost șocată după ce a primit primul salariu de doar 315 euro, salariul pe o lună. Patronii i-au explicat că atât îi revine, după ce i s-au reținut bani de chirie, mâncare și contravaloarea zborului. „Nu e corect”, strigă ea. Cei mai mulți români se află în aceeași situație.

Potrivit contractului de muncă, Ancuța ar fi trebuit să primească un salariu de de 1.122 de euro  pentru 120 de ore de muncă pe lună, iar, în final, după plata tuturor obligațiilor privind cazarea și transportul ar fi trebuit să încaseze peste 54o de euro. Ea, însă, a primit mult mai puțin.

După ce și-a luat banii, Ancuța și alți români au decis să plece în România, cu microbuzul.

Ancuța a dat pe bilet 200 de euro și astfel, după o lună grea de muncă se întoarce la copilul ei cu doar 100 de euro.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri