Euro 2016 – 9 huligani români au fost reținuți de poliția franceză

Din păcate nici suporterii români nu sunt feriți de probleme la EURO 2016. După ce presa a popularizat intens luptele dintre huliganii ruși și englezi care au dus la rănirea a peste 30 de persoane, poliția franceză a confirmat că și câțiva suporteri români au chef de bătaie prin Franța Probleme mari pentru o parte a suporterilor români care au făcut deplasarea în Franţa pentru a susţine echipa naţională a României. După o mobilizare exemplară la meciul cu ţara gazdă, din deschiderea EURO 2016, suporterii au renunţat la pace şi au apărut conflicte dure, a relatat astăzi Mediafax  citând ProSport.

După ce liderul PCH, Elias Bucurică, a fost bătut serios de membri Peluza Sud Steaua în apropierea Parc des Princes, fanii dinamovişti s-au răzbunat asupra unui grup de stelişti pe care i-au atacat într-un bar din Paris. Scandalul provocat a alertat forţele de ordine, iar sursele ProSport indică faptul că mai mulţi suporteri români din cele două galerii au fost ridicaţi de poliţie.

Informaţia este confirmată de biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe, contactat de ProSport:

“Ca urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Paris, prin intermediul ataşatului de interne din cadrul misiunii diplomatice, pe lângă autorităţile competente franceze, a rezultat că în urma altercaţiei au fost reţinuţi nouă cetăţeni ai statului român. Şapte dintre ei au fost ulterior puşi în libertate, pentru alţi doi fiind prelungită măsura reţinerii.Până în acest moment, niciunul dintre cetăţenii români nu a solicitat asistenţă consulară din partea Ambasadei României la Paris.”

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri