Exploziv. Victor Ponta este aproape de excluderea din PSD…la sfârșitul lui aprilie

În Comitetul Executiv PSD care a avut loc la Sinaia, mai mulți lideri PSD au pus problema excluderii lui Victor Ponta din partid, dar s-a opus Liviu Dragnea. Totuși, potrivit surselor, PSD va organiza un CEx la finalul lunii aprilie în care va fi pe ordinea de zi excluderea lui Victor Ponta din partid a transmis astăzi, 6 aprilie portalul dcnews.ro.

După ultimele atacuri lansate de Victor Ponta, liderul din Olt al PSD, Paul Stănescu, dar și liderul PSD Constanța, Felix Stroe, au solicitat excluderea fostului premier. Măsura nu a fost îmbrățișată și de președintele Liviu Dragnea care s-a opus acestei discuții în cadrul CEx-ului care a avut loc la Sinaia.

Potrivit culiselor ședinței PSD președintele Liviu Dragnea va organiza la finalul lunii aprilie un Comitet Executiv special pe tema excluderii lui Victor Ponta din PSD.

Cel mai dur a intervenit Șerban Nicolae care a susținut că problema nu o constituie atacurile repetate ale lui Victor Ponta stric la adresa președintelui Liviu Dragnea, ci faptul că atacurile lui Victor Ponta fac rău partidului. Astfel, Liviu Dragnea va organiza o ședință CEx la finalul lunii aprilie în care va pune pe ordinea de zi excluderea lui Victor Ponta din PSD.

Și Gabriela Firea l-a atacat astăzi dur pe Victor Ponta.

“Nu am nicio plăcere să discut despre acest subiect. E mult mai dureros când te jignește un coleg sau un membru al familiei. Dezamăgirea e când un coechipier dă muniție adversarilor. Au fost mai mulți colegi care au spus că într-o zi trebuie să se tranșeze acest subiect. Victor mai e sau nu colegul nostru? Dacă e, trebuie să sprijine această guvernare. Noi stăm să analizăm în fiecare zi dacă mai e sau dacă mai vrea să stea cu nou. Sunt câteva persoane care îl atacă pe Liviu Dragnea, pe Sorin Grindeanu, majorității. Cui folosesc aceste atacuri? Nu am luat cuvântul. Trebuie să înceteze aceste atacuri. Dacă Victor mai iubete România și colegii din PSD trebuie să înceteze atacurile la Liviu Dragnea care este președintele legitim ales al PSD. Să nu mai șicaneze Guvernul.”, a tunat Firea la Antena 3, la emisiunea lui Radu Tudor.

Și asta nu e tot. Firea a continuat șirul dezvăluirilor și a făcut public momentul demisiei lui Ponta de la șefia PSD. “Victor a spus public că nu mai vrea poziție politică înaltă în partid. Și pe facebook ne-a anunțat că renunță la poziția de președinte al PSD. E primul caz când și-a abandonat echipa politică fără să se consulte cu nimeni. Era un moment dificil, apăsător. Trebuia convocat Biroul Politic și să anunțe demisia în mod formal. După ce ai anunțat demisia nu e corect să dai lecții de pe margine. Nu i-ar fi plăcut, atunci când era premier, să i se dea lecții. Când cineva nu era de acord cu ceva, era pus la colț imediat”, a mai spus Firea.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri