Focar de covid la o companie de top din Botoşani

Patronii şi angajaţii unei importante companii din judeţ au fost timişi în izolare, după ce trei dintre ei, inclusiv patronul, au fost diagnosticaţi cu Covid19, gtransmite Monitorul de Botoșani.

Totul s-a întâmplat după ce patronul companiei, specializată în montajul lifturilor, a venit din vacanţă din Grecia, şi a început să se simtă rău. Acesta a intrat în contact cu mai mulţi anagajţi şi cu fratele său, care este administratorul firmei, după care toţi au prezentat simptome şi au ajuns la spital.

Fiind testaţi, şase dintre ei au fost diagonsticaţi cu Covid19, patronii şi patru angajaţi, motiv pentru care DSP a luat decizia, împreună cu administratorii firmei, de a o închide, fiind declarat focar covid.
În total, şapte botoşăneni au fost diagnosticaţi cu covid19 în ultimile 24 de ore, ajungând la 1127 de cazuri în judeţul Botoşani.

Compania a fost clasată, în acest an, pe primul loc în judeţul Botoşani ca profitabilitate, în clasamentul Întreprinderilor Mici din judeţ.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică de la Botoșani arată că impactul noului Covid-19 la Botoșani a fost mai ales asupra femeilor.

Cifrele făcute publice vineri 24 iulie,  arată că din totalul cazurilor înregistrate la Botoșani -1127, nu mai puțin de 671 (peste 60% din cazuri) au fost înregistrate la persoanele de sex feminin. Evident, în aceste condiții, tot femeile sunt cele care au reușit să învingă mai mult noul coronavirus.

Pe de altă parte, în timp ce județul Botoșani pare să se țină “bine” în aceste zile în fața epidemiei, România a ajuns însă să înregistreze nu mai puțin de 42.394 de cazuri, din care 1.119 confirmate doar în ultimele 24 de ore. Adică aproape tot atâtea câte au fost înregistrate în total la Botoșani în cinci luni.

Liderul absolut al infectării cu nou coronavirus rămâne capitala, la o populație de 1,8 milioane de oameni, Bucureștiul având până acum 4976 de cazuri confirmate, din care peste 100 doar în ultimele 24 de ore.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri