Germania nu iartă Marea Britanie: “Nu vom purta discuții despre ce mai poate UE”

În ciuda declarațiilor oarecum moderate ale cancelarului german, Angela Merkel, care a încercat să păstreze un ton echilibrat în ceea ce privește Regatul Unit, vicecancelarul  german Sigmar Gabriel a fost mult mai ferm astăzi. Uniunea Europeană nu va face Marii Britanii noi oferte pentru a o menține în blocul comunitar, a declarat duminică vicecancelarul german Sigmar Gabriel pentru cotidianul economic Handelsblatt, potrivit Reuters citată de Agerpres.

“Britanicii au decis să plece. Nu vom purta discuții despre ce mai poate UE oferi britanicilor pentru a-i menține în interiorul” blocului comunitar, a mai spus el.

În același timp, șeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, Peter Altmaier, a declarat că politicienii britanici ar trebui să își ia timp pentru a analiza consecințele ieșirii din Uniunea Europeană, subliniind însă că acest lucru nu înseamnă că ar trebui să se mai gândească asupra deciziei de a ieși din blocul comunitar.

“Politicienii de la Londra ar trebui să își ia timp să reconsidere consecințele Brexit-ului — însă prin asta nu mă refer la reconsiderarea Brexit-ului însuși”, a precizat Peter Altmaier pentru Reuters

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri