Guvernul italian: ajutor de 500 de euro pentru cumpărături în luna decembrie, în favoarea familiilor cu venituri reduse

Guvernul din Italia acordă în luna decembrie un nou bonus pentru cumpărături (bonus spesa), în valoare de până la 500 de euro, în favoarea familiilor cu posibilități economice reduse. Acest ajutor a fost inclus în decretul „ristori ter” și este finanțat cu un fond de 400 de milioane de euro de către statul italian. Se poate solicita la primăriile din localitatea de reședință, informează tg24.sky.it.

Datorită acestei măsuri, persoanele și familiile aflate în dificultate economică pot primi contribuții financiare pentru achiziționarea de alimente și alte produse de strictă necesitate. Valoarea bonusului primit poate varia de la un minim de 300 de euro la un maxim de 500 de euro, în funcție de numărul membrilor familiei, de venit și în general de condițiile de trai ale acestora.

Fondurile pentru acest bonus ajung la primăriile din teritoriu, care definesc criteriile de acordare și cine este îndreptățit să îl primească

Reprezentanții primăriilor sunt obligați să publice pe site-urile oficiale ale instituțiilor informații cu privire la modul în care vor fi acordate bonusurile pentru cumpărături și condițiile de îndeplinit pentru a putea beneficia de acesta.

De asemenea, primăriile trebuie să pună la dispoziția cetățenilor formularul de cerere. Prin urmare, cetățenii trebuie să se adreseze primăriilor de reședință pentru a cunoaște detaliile specifice și modul de depunere al cererii.

Iată care sunt principalele condiții pentru solicitarea bonusului pentru cumpărături – decembrie 2020

  • Bonusul va fi oferit cu prioritate celor care nu beneficieză de alte ajutoare din partea statului, cum ar fi: RdC (reditto di cittadinanza) Rei (reddito di inclusione), Naspi (șomaj), indemnizație de mobilitate, fond de concediere, alte forme de sprijin oferite la nivel local sau regional.
  • Solicitanții trebuie să fie rezidenți pe teritoriul localității unde fac cererea.
  • Este posibil ca solicitanților să li se ceară anumite informații privind numărul membrilor familiei, situația imobiliară (casă cu ipotecă, chirie, fără adăpost); disponibilitatea banilor în contul curent; venitul membrilor familiei; formularul ISEE.

Prin urmare, persoanele interesate trebuie să intre pe site-urile oficiale ale primăriilor din localitățile de reședință, să caute pagina dedicată acestui bonus (bonus spesa), să verifice dacă îndeplinesc condițiile necesare, să completeze și să trimită cererea în modul incdicat.

Fiecare primărie stabilește o dată de expirare până la care se poate depune cererea pentru bonusul destinat cumpărăturilor în luna decembrie 2020.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri