Îngrijitoare româncă din Austria condamnată la trei ani de închisoare

O asistentă de naționalitate română, în vârstă de 56 de ani, a furat peste 7.000 de euro din conturile bancare ale bătrânei pensionare, în vârstă de 85 de ani, pe care o îngrijea în Innsbruck, capitala landului austriac Tirol.

Ulterior, contextul care a determinat-o pe conaționala noastră să fure s-a dovedit a fi foarte trist. Iar un vechi proverb tirolez, care spune că „oportunitatea creează hoții”, s-a adeverit și în acest caz.

Hoața a fost descoperită atunci când pensionara se afla în spital, unde a fost supusă unei operații, iar fiica acesteia a fost nevoită să efectueze câteva tranzacții financiare pentru mama ei. În sala de judecată s-a vorbit chiar despre o deturnare de fonduri în valoare de peste 41.000 de euro.

„Trebuia să scot bani pentru ea de la bancă”, s-a justificat asistenta în instanță, deoarece s-a aflat că octogenara ar fi trăit literalmente pe picior mare în acea perioadă.

„Îi plăcea să poarte încălțăminte și haine scumpe, îi plăcea alcoolul scump și mergea săptămânal la coafor sau să cineze cu prietenii”, a subliniat asistenta, care a recunoscut că a furat suma de 7.610 de euro.

Și chiar dacă fapta sa nu poate fi tolerată, motivul furtului este mai mult decât trist:

„Fiica mea a născut un copil cu manifestări de paralizie. Știu cum este să ai un copil bolnav. Am vrut să o ajut”, a mărturisit printre lacrimi conaționala noastră.

Sentința primită de inculpată a fost o pedeapsă de trei ani de închisoare și o amendă de 1.000 de euro. În plus, ea trebuie să returneze toți cei 7.610 de euro furați. Femeia acuzată a acceptat verdictul fără niciun comentariu.
campania.euro-tax.ro%20

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri