Îngrijitoare româncă moartă în Italia după ce a căzut pe stradă și a ajuns la Urgențe. Soțul acuză medicii de malpraxis

Românca Vlad Vasilica avea numai 43 de ani și trăia în orașul italian Palermo (Sicilia), împreună cu soțul ei, când a căzut pe stradă și a ajuns apoi la secția Urgențe a spitalului Villa Sofia din localitatea sus-menționată, unde a decedat.

Medicii care au îngrijit-o spun că este vorba de o moarte ce poate fi „atribuită cauzelor naturale” și „probabil patologice”, dar soțul conaționalei noastre nu crede această versiune și se luptă pentru a face lumină asupra decesului consoartei sale.

Potrivit cotidianului digital Palermo Today, Vasilica trăia la Palermo de câțiva ani, unde toți o știau de „Carmina”, și lucra ca îngrijitoare de bătrâni, dar visa ca într-o bună zi să deschidă o grădiniță pentru copii.

Tot de câțiva ani era măritată cu un bărbat italian, Vincenzo Palazzolo, și locuiau în zona Addaura din același oraș.

La data de 27 decembrie 2019, un trecător a găsit-o pe românca noastră căzută la pământ, pe stradă, cu fața în jos, motiv pentru care a solicitat imediat o ambulanță la fața locului.

Personalul medical care a intervenit au observat imediat că femeia avea o rană față și, ca urmare a căzăturii suferite avea și câțiva dinți rupți. Lângă ea se aflau și câțiva saci de gunoi.

Inițial s-a crezut că ar fi fost vorba de un accident rutier, dar apoi s-a constatat că femeia a alunecat și a căzut la pământ în timp ce ieșise să arunce gunoiul.

În ciuda rănilor grave pe care le suferise, Vasilica nu și-a pierdut cunoștința, ba chiar a fost capabilă să le dea paramedicilor numărul de telefon al soțului ei și să precizeze, cu luciditate, că ia un medicament pentru tromboză.

Ambulanța a dus-o apoi pe româncă la spitalul Villa Sofia unde soțul ei, anunțat de personalul medical intervenit la fața locului, se afla deja și o aștepta.

„Am reușit să schimb câteva vorbe cu ea pentru a liniști-o. În sală se aflau trei angajați sanitari: un medic și doi asistenți. Unul dintre ei a observat că lipsesc seringi pentru prelevarea sângelui și a plecat să le caute. Celălalt a luat o seringă foarte mare și, înainte ca eu să pot înțelege ce intenții avea, o introdusese deja în gâtul soției pentru a lua sânge. În acel moment, soția mea a înclinat capul și a rămas paralizată”, a declarat pentru Palermo Today soțul Vasilicăi.

„Mi s-a spus că și-a pierdut simțurile. Am fost îndepărtat imediat în timp ce încercau manevre pentru a salva-o. La 11:50 a ajuns resuscitatorul și la 12:20 a fost constatat decesul”, a mai adăugat Vincenzo.

Întregul univers al bărbatului italian s-a prăbușit atunci, dar a reușit să rețină, din toată acea confuzie, câteva detalii care urmau să fie utile pentru anchetă.

Trupul neînsuflețit al Vasilicăi a fost mutat într-o morgă improvizată și au fost interogate apoi câteva cadre medicale. Cu toate acestea, persoana cu implicarea cea mai mare în această tragedie nu a fost interogată.

„Pe cel care a prelevat sângele cu acea seringă mare nu l-au interogat”, și-a amintit bărbatul italian.

Procurorul care a condus ancheta a împuternicit un medic legist să inspecționeze cadavrul, acesta din urmă făcând chiar și o tomografie axială computerizată (TAC) post mortem, dar concluzionat că „decesul ar fi fost provocat de un stop cardiac din cauze probabil patologice”.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri