Iohannis părăsește România de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor

Preşedintele Iohannis va fi reprezentat de consilieri prezidenţiali şi consilieri de stat la manifestările de la Iaşi, Focşani şi Bucureşti dedicate zilei de 24 ianuarie, deoarece președintele va  fi la Strasbourg. Anunțul cu referire la această lipsă a președintelui a generat destul de multe replici acide în spațiul public, în special din partea adversarilor președintelui.

De ce pleacă Iohannis din țară de ziua Unirii

“În perioada 24-25 ianuarie preşedintele României va fi prezent la Strasbourg, la Consiliul Europei. Elementul central al acestei deplasări îl reprezintă un discurs pe care îl va susţine în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Este o practică pentru acest for să invite personalităţi la nivel înalt, şefi de stat, de guvern, şefi ai unor instituţii internaţionale, să susţină astfel de discursuri în plenul sesiunilor anuale. Cu prilejul acestei deplasări, preşedintele va avea întrevederi cu secretarul general al Consiliului Europei, cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cu preşedintele Comisiei de la Veneţia şi cu preşedintele CEDO”, a precizat zilele trecute purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi.

Chiar dacă președintele a participat luni 23 ianuarie la o manifestare legată de Ziua Unirii Principatelor care a avut loc la muzeul Cotroceni, manifestare de unde a anunțat referendumul și a atacat PSD și ALDE, opozanții săi politici se folosesc de această plecare pentru a îl ataca iarăși pe președinte.

Mai mult gafa făcută în timpul discursului de aseară, în care președintele a anunțat că el „comemorează” Mica Unire a fost folosită de posturile de televiziune apropiate de PSD și ALDE pentru a demonstra atât lipsa de profesionalism a administrației prezidențiale cât și a președintelui României.

Credeți  că Iohannis ar fi trebuit să renunțe la participarea la Consiliul European pentru a rămâne în țară și a participa la evenimentele dedicate Unirii din 24 ianuarie? Sau dimpotrivă, gestul său de a participa la o înaltă reuniune europeană este unul de normalitate?

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri