Home » Români de pretutindeni » Italia: O asistentă româncă zace moartă de 3 luni într-o morgă italiană

Italia: O asistentă româncă zace moartă de 3 luni într-o morgă italiană

O poveste tristă a unei asistente românce moarte în Italia arată solidaritatea de care pot da dovadă oamenii, indiferent de etnie. O femeie româncă de 44 de ani, a murit la Cagliari, în Italia. Corpul neînsuflețit stă de 3 luni în frigiderul spitalului Policlinico di Monserrato fără ca nimeni să-l revendice. Italienii, foști colegi și prieteni, au decis că trebuie să-i dea româncei noastre înmormântarea demnă pe care o merită. „Funeraliile vor avea loc sâmbătă la San Michele, cine poate, rugăm să ne ajute cu cheltuielile.”, relatează castedduonline.it.

Românca decedată nu are rude!

Daniela Ungurașu, asistentă medicală, originară din Moinești, județul Bacău, s-a născut la data de 10 noiembrie 1973. A venit în Italia 10 ani în urmă, singură, și lucra ca infirmieră. Până pe 17 decembrie anul trecut când a fost găsită moartă în casă în urma unui stop cardio-respirator. Corpul neînsuflețit al Danielei este dus la Policlinico di Monserrato iar autoritățile încep procedurile pentru a anunța rudele din România despre decesul tinerei femei. Se trimite astfel, o solicitare către Ambasada României în Italia care răspunde la data de 16 martie primăriei orașului Cagliari și Direcției medicale: „Ministerul de Interne român – Direcția Generală a Pașapoartelor, ne-a informat că nu au fost identificate rude apropiate la adresa domiciliului din România al decedatului.” În puține cuvinte, nu a fost găsită nici o persoană care să aibă până la al patrulea grad de rudenie cu Daniela Ungurașu!

„O poveste tulburătoare și absurdă, știu că Daniela a lucrat la Policlinico, Marino și în unele case de cură din zonă. De îndată ce am aflat despre nefericita ei poveste, am încercat să fac mai mult și să dau de vreo rudă de-a sa” explică Claudio Pirarba, 53 de ani, asistent medical profesionist și trezorier al Ordinului asistenților medicali din provincia Cagliari. „După răspunsul Ambasadei române (precum Daniela nu are rude până la al patrulea grad de rudenie, n.r.), ne-am hătărât să-i garantăm o înmormântare demnă, altfel Daniela ar fi fost pusă într-un mormânt comun și fără posibilitatea de a-i exhuma trupul dacă ar fi necesar. Știm că ortodocșii sunt foarte atașați de cultul morților”, continuă asistentul medical, „drept urmare am anticipat costul funeraliilor cu suma de 2.700 de euro, din buzunarul nostru.”

loading...

Vezi și asta

Marea Britanie:Român mort într-un accident de mașină în timp ce se întorcea de la muncă. Apelul familiei îndurerate

”În seara zilei de 22 noiembrie 2019, familia noastră a fost lovită de o tragedie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

loading...