Home » Români de pretutindeni » Italia a prelungit starea de urgență până la 15 octombrie: „O alegere inevitabilă, chiar obligatorie”

Italia a prelungit starea de urgență până la 15 octombrie: „O alegere inevitabilă, chiar obligatorie”

Parlamentul italian a votat miercuri prelungirea stării de urgenţă până pe 15 octombrie pentru a facilita luarea de decizii de către guvern în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. „Din nefericire, pandemia nu s-a terminat complet astăzi, chiar dacă efectele sunt mai controlate şi limitate geografic”, a declarat șeful guvernului, Giuseppe Conte, în faţa deputaţilor italieni, transmite Agerpres.

Actuala stare de urgenţă din Italia expiră pe 31 iulie şi guvernul se va reuni, cel mai probabil în cursul zilei, pentru a o prelungi oficial până la 15 octombrie.

Prelungirea stării de urgenţă este „o alegere inevitabilă, chiar obligatorie, bazată pe reflecţii pur tehnice”, a mai adăugat Conte.

Prim-ministrul italian a ţinut, de asemenea, să sublinieze că prelungirea stării de urgenţă nu înseamnă o nouă izolare a italienilor, după cum au vehiculat unele mesaje postate pe reţelele sociale.

Starea de urgenţă serveşte în Italia în principal la facilitarea şi accelerarea luării deciziilor şi măsurilor menite să combată efectele unui seism, inundaţiilor sau altor catastrofe, în cazul de faţă fiind vorba despre pandemia de COVID-19.

Italia a înregistrat până la acest moment peste 35.000 de morţi şi peste 246.000 de cazuri de contaminare cu Covid-19.

oferta.oceancredit.ro%20

Vezi și asta

Categoriile de persoane care nu sunt obligate să intre în carantină la întoarcere din România în Italia. Ce categorii fac excepție

În cursul zilei de vineri, 24 iulie, autorităţile italiene au adoptat noi măsuri privind condiţiile …

Un comentariu

 1. Amanet Auto doar cu actele masinii si cartea de identitate.
  Fara adeverinta de venit.
  Vii cu masina si pleci cu banii in 10 minute.
  Comision de acordare 0%
  Comision de administrare 0%.
  Informatii la telefon 0724998826
  http://www.amanetcar.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta.oceancredit.ro%20