Italia: Românca de 42 de ani care a căzut pe stradă și a murit era bolnavă nu beată

Moartea unei romance de 42 de ani în Italia, din Mercogliano, Avellino a reprezentat nu doar o tragedie imensă pentru familia acesteia ci și prilejul unei polemici cu referire la modul în care a fost prezentată această tragedie. Publicația de limba română, Rotalianul, a relatat următoarele:

“S-a întâmplat astăzi după-amiază (joi 15 februarie) , la scurt timp după ora 13:00, o femeie româncă în vârstă de doar 42 de ani, rezidentă la Mercogliano, Avellino, s-a simțit rău în timp ce era pe stradă, a căzut din picioare și a decedat pe loc. Drama s-a produs pe via Morelli e Silvati, iar femeia era în compania unor prieteni care au sunat imediat după ajutor.

Încercările personalului sanitar de la 118, ajuns la fața locului, de a readuce-o la viață au fost inutile: femeia era deja moartă la sosirea ambulanței. Medicul legal a efectuat examinarea externă a corpului, după care a declarat că moartea femeii se datorează unei stări de rău probabil din cauza abuzului de alcool, relatează ottopagine.it. “

Din păcate publicația italiană nu a vorbit nimic despre alcool și a precizat foarte clar că decesul subit al acesteia a fost cauzat de o boală, cel mai probabil: “Il decesso della donna sarebbe riconducibile ad un malore. “. Vezi aici exact.

Mai mult, publicația italiadiaspora a facut mai multe precizări: Potrivit primelor investigații, românca era diabetică si se indrepta, alături de o rudă, către un spital din localitate. I-a cerut acesteia să oprească mașina pentru a coborî, dar imediat ce a iesit din autovehicul, a căzut din picioare. ” – au scris jurnaliștii români de la publicația mai sus citată.

Am ținut să facem această precizare deoarece, în pofida comentariilor, articolul publicat de publicația românească nu a fost modificat și prea mult se scrie de rău despre românii și româncele care trăiesc în Italia. Măcar atunci când mor să încercăm să nu le umbrim memoria, dacă nu este cazul. Suntem siguri că cei de la Rotalianul nu au fost rău intenționați și a fost o simplă greșeală de traducere, dar această greșeală trebuie îndreptată. 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri