Liviu Dragnea atac virulent la ING: trateaza Romania ca pe o colonie!

Fondul de pensii private nu se va naţionaliza, a dat asigurări preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care acuză compania ING că este în spatele acestui zvon, alături de şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, pe care încearcă să-l demită.

Dragnea a declarat miercuri seară la Antena 3 că nu s-a pus niciodată problema naţionalizării fondului de pensii private şi că totul este un zvon lansat de Mişu Negriţoiu, şeful ASF, şi de către compania ING. “Ceea ce a făcut această companie de asigurări olandeză ING putea să facăîntr-o colonie şi nu într-o ţară ca România. Nu poţi să generezi un aşa scandal din nimic. ASF-ul să îi sancţioneze foarte dur”, a declarat Dragnea.

Şeful PSD spune ca au fost demarate procedurile parlamentare pentru demiterea întregii conduceri a ASF. Dragnea a reluat şi acuzaţiile către ING şi multinaţionale că şi-au instigat angajaţii, trimiţându-i la proteste. Realizatorul emisiunii, Mihai Gâdea, a citit un comunicat al ING în care compania susţine că a fost vorba doar de un email privat trimis către clienţii săi. Liviu Dragnea nu a acceptat însă justificarea companiei. ”În Olanda nu s-ar fi permis asa ceva. ING nu a făcut o dezbatere cum susţine ci a inflamat clienţii şi publicul!”

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, consideră ca toată campania derulată de compania olandeză nu a avut un efect în piaţă şi asupra publicului.

“Vă spun ceva ce nu am mai spus până acum în spatţul public. Există un plan pentru a decredibiliza guvernul nostru care a fost alimentat cu ştiri că nu avem bani ca să facem majorări de salarii, de pensii. Totul ca să determine Comisia Europeana ca să declanşeze procedura pentru deficit excesiv. Ăsta este planul.”

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri