Londra: Primarul Sadiq Khan a declarat situație de URGENȚĂ. Măștile sunt OBLIGATORII în toate locurile publice

Primarul Sadiq Khan a declarat situație de urgență la Londra și solicită purtarea măștilor în TOATE locurile publice, avertizând totodată că răspândirea virusului este „scăpată de sub control”

Numărul de cazuri în Londra este acum de peste 1.000 la 100.000 de oameni, a spus el, cu o creștere de 27% a pacienților spitalizați între 30 decembrie și 6 ianuarie.

De asemenea, cele 7.034 de persoane aflate în prezent în spitalele din Londra cu Covid-19 reprezintă o creștere cu 35% comparativ cu vârful pandemiei din aprilie.

Primarul Khan a spus că numai în ultimele trei zile, NHS a anunțat 477 de decese în spitalele londoneze ale persoanelor testate pozitiv pentru Covid-19.

Într-o scrisoare adresată lui Boris Johnson, el a cerut închiderea bisericilor și a altor lăcașuri de cult și purtarea măștilor inclusiv în exterior, mai ales la cozile de la supermarketuri și în alte locuri aglomerate. El dorește, de asemenea, mai mult sprijin financiar pentru londonezii care trebuie să se autoizoleze și nu pot lucra.

„Situația din Londra este acum critică, cu răspândirea virusului scăpată de sub control”, a spus Sadiq Khan într-o declarație.

„Realitatea este că vom rămâne fără paturi pentru pacienți în următoarele câteva săptămâni, cu excepția cazului în care răspândirea virusului încetinește drastic”, a continuat el.

„Declar stare de urgență, din cauză că amenințarea pe care acest virus o reprezintă pentru orașul nostru se află într-un moment de criză. Dacă nu luăm măsuri imediate acum, NHS-ul nostru ar putea fi copleșit și vor muri mai mulți oameni”, a mai spus primarul Londrei.

„Rămâneți acasă pentru a vă proteja, familia, prietenii și alți londonezi și pentru a ne proteja NHS-ul”, a încheiat Khan.

Specialiștii medicali atrag atenția că noua variantă a coronavirusului este prezentă acum la 61% dintre cazurile de infectare, iar 70.000 de persoane se infectează în fiecare zi.

De asemenea, o cercetare separată efectuată de Biroul Național de Statistică arată că, din aproximativ 1,1 milioane de persoane infectate în prezent cu coronavirus, aproape două treimi au noua tulpină, care se răspândește mult mai rapid.

Varianta este întâlnită în 81% din cazurile înregistrate în Londra, dar este văzută la mai puțin de jumătate din infecțiile din nordul Angliei, Midlands și Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, scrie MailOnline.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri