Marea Britanie: Holiday Inn își cere scuze româncei refuzate la cazare pe motiv ca era prostituată

Scandalul declanșat de studenta româncă care a fost refuzată de hotelul din Hull, pe data de 6 iulie, pe motivul că ar fi fost prostituată a reușit să învolbureze apele în Marea Britanie. Astfel Alexandra P, absolventă a unei facultăți din cadrul Universității  din Hull a protestat vehement împotriva refuzului de a fi cazată de angajații hotelului în condițiile în care avea deja o rezervare online făcută. Ea a susținut, atât printr-o postare pe facebook cât și într-o plângere oficială făcută la poliție că, în momentul în care s-a prezentat la recepție împreună cu prietenul său, angajații hotelului i-au refuzat cazarea pe motiv că este româncă.

Declarațiile fetei au stîrnit un val de indignare în rândul comunității românești din Marea Britanie și cazul său a fost prezentat în toată presa română fiind preluat din presa din Regatul Unit. Popularizarea cazului i-a făcut pe oficialii Ministerului de Externe român să i-a o poziție oficială ieri, poziție în care au condamnat orice tentativă de discriminare rasială la adresa românilor în Marea Britanie.

Tot ieri, lanțul hotelier Holiday Inn Express, de care ține hotelul respectiv, au fost obligați să emită un comunicat oficial în care precizează următoarele: „Holiday Inn Express nu tolerează discriminarea rasială; rezervarea nu a fost respinsă pe motive rasiale. Din nefericire, rezervarea domnişoarei Alexandra P., – din pură coincidenţă – prezenta indicii care au generat suspiciuni referitoare la situaţii tipice cu care hotelurile din zonă se confruntaseră. Hotelurile din zonă fuseseră sfătuite de poliţie să adopte politici care să identifice comportamente tipice suspecte în efectuarea rezervărilor. Angajaţii recepţiei au considerat că era necesară respingerea rezervării pe baza suspiciunilor referitoare la modul în care aceasta fusese efectuată, nu pe criterii rasiste. Recunoaştem că evaluarea a fost o eroare şi am încercat să luăm legătură cu domnişoara Alexandra P., pentru a-i prezenta scuze şi a rezolva situaţia“

Mai pe scurt hotelul recunoaște că a făcut o eroare gravă și din cauza unor evenimente precedente în care unele femei, unele de origine română, au închiriat camere ale hotelului pentru a practica prostituția, a refuzat cazarea româncei deoarece angajații au confundat-o pe româncă cu o femeie ușoară.

E bine că până la urmă românca Alexandra P și-a găsit dreptatea și hotelul a recunoscut public greșeala făcută în ceea ce privește refuzul de a îi permite accesul la serviciile hotelului. O felicităm pe Alexandra pentru curajul și perseverența cu care și-a apărat drepturile, gestul său fiind un exemplu pentru orice român care poate fi pus într-o situație asemănătoare.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri