Maria a ars în Italia încercând să salveze câțiva cai. Românca avea 42 de ani

Incendiile devastatoare  au lovit din nou Sicilia, ca și cum nu ar fi fost de ajuns cele din luna iulie. În zilele de vineri și sâmbătă, 23 septembrie, au izbucnit 44 de incendii în regiune, iar pompierii, împreună cu pădurari și voluntari din protecția civilă, au luptat din greu să le stăvilească.

În nordul Siciliei, temperaturile au atins și depășit pragul de 38 de grade Celsius, iar stingerea incendiilor a fost dificultată în mod semnificativ de vântul puternic și de căldura arzătoare.

Una dintre cele mai înfiorătoare tragedii s-a petrecut în zona Cefalù, din provincia Palermo, unde o femeie româncă și- a pierdut viața într-un mod cutremurător, încercând să-și salveze caii. Maria David, în vârstă de 42 de ani, și-a găsit sfârșitul în timp ce încerca disperată să elibereze caii dintr-un incendiu devastator, pentru a-i proteja de flăcări.

Incidentul tragic a avut loc în jurul orei 19:00, în apropierea localității Cefalù. Maria se afla în compania tatălui și a fratelui său, dar, din păcate, aceștia nu au putut face nimic pentru a o salva.

Trupul ei carbonizat a fost găsit în apropiere de manejul unde ținea caii. Din cauza fumului dens și a vizibilității reduse, se presupune că Maria și-a pierdut orientarea înainte de a fi învăluită de flăcări.

Tot în incendiile de sâmbătă, un bărbat de 68 de ani și-a pierdut viața în zona rurală cuprinsă între Trappeto și Balestrate.

Incendiile din Sicilia au afectat nu numai vegetația, ci și clădiri și structuri turistice.

Edilul orașului Cefalù, Daniele Tumminello, a declarat: „Pentru aproape douăsprezece ore, teritoriul Cefalù a fost asaltat și devorat de flăcări. Aceasta este o situație inacceptabilă, în special având în vedere că incendiile au pornit din vecinătatea comunei montane Gratteri și s-au extins pe sute de metri, ajungând până la mare.”

Din cauza incendiilor, aproximativ 750 de turiști au fost evacuați din hotelul Costa Verde din Cefalù, dar au revenit la scurt timp în incintă, pericolul fiind îndepărtat.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri