Mesaje rasiste la adresa românilor în Spania: „Mi-e scârbă de români”

Mai multe mesaje rasiste la adresa românilor din Castellón au stat scrise aproape o săptămână pe unul dintre cele mai cunoscute monumente din oraș. Texte de genul „Români plecați în țara voastră” sau „Mi-e scârbă de români” au fost descoperite recent pe monumentul din parcul Ribalta, dedicat victimelor din 1837 provocate de forțele carliste.

Primii care au protestat pentru această demonstrație de xenofobie au fost chiar localnicii și vecinii, după cum scrie publicația El Periodico Mediterráneo citată de românul.eu.  Aceștia au condamnat atitudinea câtorva persoane față de românii din localitate și au cerut administrației locale se ia măsuri urgente.

Mai mult, unii dintre locuitorii orașului au remarcat faptul că mesajele scrise cu markere sunt o ofensă și la adresa limbii spaniole, din cauza evidentelor greșeli de ortografie. Primăria orașului Castellón de la Plana a reacționat  și a ordonat să fie șterse mesajele jignitoare adresate românilor din localitate.

Peste 42 de mii de români trăiesc în regiunea Castellón, unde constituie deja o comunitate veche și integrată.Primăria orașului Castellón a anunțat că va organiza un spectacol, în cursul zilei de sâmbătă, 3 septembrie, iar mai multe organizații vor colabora la un eveniment cultural ca să transforme acest incident într-o lecție despre toleranță.

Vezi aici știrea din presa spaniolă.

mesaj rasist la adresa romanilor

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri