Mihaela, concubina italianului care și-a ascuns mama moartă în dulap: „Locuiesc cu el, nu e un criminal”

La emisiunea „I Fatti Vostri”, difuzată joi dimineață, 24 noiembrie, pe Rai Due, a fost invitată Mihaela Moldovan, concubina cu cetățenie română a lui Dante Edmondo Alberti, bărbatul italian din Buccinasco (Milano) care a păstrat cadavrul mamei sale timp de doi ani într-un dulap din locuință, continuând să primească pensia lunară a acesteia, în valoare de 1700 de euro.

Femeia a murit în 2019 din cauze naturale, după cum susține fiul său, iar acesta i-a înfășurat cadavrul în plastic, apoi a ascuns-o într-un dulap din dormitor unde a construit un paravan folosind lut și bucăți de lemn.

O escrocherie care a ieșit la iveală datorită conaționalei noastre care a povestit cum l-a cunoscut pe Dante: „Ne-am cunoscut pe chat-ul unui site de matrimoniale și ne-am plăcut. Ne-am înțeles foarte bine. Își petrecea weekend-urile cu mine, la mine acasă. Mi-a spus că tatăl lui a murit când el avea 20 de ani, spunându-mi că și mama lui, Graziana Maria Delfina Chiari, a murit la 80 de ani, din cauza unei boli. Avea doi, trei veri, dar nu cunoșteam pe nimeni din familia lui.”

Relația a funcționat bine la început, dar au existat suspiciuni din partea româncei în vârstă de 47 de ani care recunoaște: „A fost prea perfect și Dante părea bărbatul pe care-l așteptam de o viață.” Apoi, un mesaj pe telefonul mobil transmis de un prieten care l-a întrebat despre starea de sănătate a mamei sale, a scos totul la iveală.

„Mama ta ce mai face?”, l-a întrebat un prieten, printr-un mesaj trimis pe WhatsApp, pe Dante Edmondo Alberti.

„E bine, se află într-un azil de bătrâni”, a răspuns, tot prin mesaj, Dante.

„Am citit acel mesaj, – a precizat Mihaela care știa de la bărbatul italian că mama lui e decedată. „În acel moment, mi-a spus mai întâi că mama lui trăiește într-o casă de bătrâni. Apoi, încolțit, a cedat și mi-a spus adevărul. Aici, în Italia, sunt singur dar am un părinte duhovnic la care m-am spovedit și l-am întrebat ce să fac. Mi-a spus că nu există alte căi decât sesizarea forțelor de ordine.”

În continuarea emisiunii „I Fatti Vostri,” jurnalistul Salvo Sottile a amintit că Dante Alberti va trebui să răspundă ân fața judecătorilor pentru disimularea unui cadavru și pentru înșelăciune împotriva statului italian.

Partenera sa, Mihaela, care în prezent îl găzduiește în așteptarea procesului, a declarat: „Se confruntă cu o realitate foarte grea dar, pe de altă parte, se simte liber. Avea în el o închisoare. Nu este un criminal, este un om bun. Nu a ridicat niciodată mâna asupra mea și nu a manifestat reacții violente.”

Mihaela a încheiat spunând: „Nopți întregi mi-a povestit de ce a făcut-o. Când mama lui a murit, a intrat în panică, apoi, după două zile a fugit de acasă rătăcind prin Milano. Câteva zile mai târziu s-a întors acasă și, pentru a rezolva problema, i-a construit acest mormânt. Cred că a făcut-o pentru a primi pensia mamei sale, era fără muncă și la scurt timp după aceea a izbucnit pandemia de coronavirus.”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri