Ministrul britanic de finanțe: Economia Marii Britanii este puternică și va rezista

În ciuda unei deprecieri a lierei care a continuat astăzi, ministrul de finante britanic George Osborne a spus ca economia tarii sale este intr-o stare buna, capabila sa reziste volatilitatii de urmeaza dupa ce a votat pentru iesirea din Uniunea Europeana, transmite Reuters. 

Declarațiile ministrului britanic au fost făcute înainte de deschiderea piețelor financiare într-o încercare de a da încredere invstitorilor în economia britanică și în capacitatea acesteia de a face față cu succes efectelor votului pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. 

“Economia noastra este cat se poate de puternica pentru a infrunta provocarile ce ii stau in fata. Este inevitabil dupa votul de joi ca economia britanica va trebui sa se ajusteze la situatia in care ne gasim”, a spus Osborne.  

“Suntem pregatiti pentru neprevazut si suntem echipati pentru orice se va intampla”, a sustinut ministrul de finante de la Londra.  

“Trezoreria, Banca Angliei si Autoritatea pentru Conduita Financiara au petrecut ultimele luni implementand planuri de rezerva robuste pentru efectele financiare imediate in eventualitatea acestui rezultat”, a declarat Osborne. 

El a spus si ca vor trebui late masuri in privinta impactului asupra finantelor publice, “dar, bineinteles, este perfect de bun-simt sa asteptam pana cand vom avea un nou premier pentru a stabili cum vor arata acestea”.
Lira sterlina a ramas sub asediu luni, alunecand inapoi catre minimul ultimilor 31 de ani, reflectand profundul sentiment negativ al investitorilor dupa ce Marea Britanie a optat pentru iesirea din UE, declansand unde de soc pe pietele globale.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri