Noi dezvăluiri ale procurorilor despre incendiul de la Colectiv

In referatul procurorilor DNA, in care cer prelungirea arestului la domiciliu a celor de la firma care s-a ocupat de organizarea spectacolului de artificii, sunt dezvaluite noi detalii despre incendiul de la Colectiv!

„Se utilizează numai în aer liber! Utilizarea greşită poate să ducă la rănire sau la incendiu!”, asta scria pe eticheta de pe artificiile folosite in clubul Colectiv in noaptea tragediei. Ce-i drept eticheta era scrisa in limba bulgara, iar pirotehnistii este posibil sa nu fi stiut ce folosesc.

Astfel, desi patronii au fost asigurati ca artificiile folosite sunt ‘artificii reci’ care nu pot aprinde elementele cu care intra in contact, in realitate au fost folosite artificii de EXTERIOR in clubul Colectiv. Mai mult decat atat, unul dintre patroni chiar s-a opus folosirii de artificii, insa a acceptat in final, cand i s-a spus ca este vorba de cele inofensive.

„Opt elemente pirotehnice au fost montate în spațiul închis, pe stâlpii consolei tehnice de deasupra scenei, grupate 2 câte 2, pe 2 etaje așezate orizontal. Efect: vulcan (de scântei) timp de 15 secunde, la 3 metri”, potrivit referatului procurorilor.

Mai mult decat atat, artificiile n-au funcţionat nici măcar aşa cum scria în prospect. De aici şi efectul devastrator.

„La momentul de maximă dezvoltare a efectelor pirotehnice, acestea au depăşit parametrii de funcționare indicați de producător. Jerbele incandescente propulsate orizontal s-au intersectat, (…) realizându-se astfel impactul cu stâlpul de susținere pe care era atașat burete antifonant”, mai spun procurorii.

Informaţiile apar în referatul cu care procuroii au cerut prelungirea mandatelor de arest la domiciul pentru cei doi administratori ai firmei pirotehnice si pentru angajatul lor. Decizia nu a fost incă apronuntata de judecători.

sursa: stiripesurse.ro

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri