O badantă româncă a primit daune de 15.000 euro. Ce i-a făcut bătrânul pe care-l îngrijea

Din păcate multe dintre îngrijitoarele românce care muncesc în Italia (denumite în mod generic badante), trec prin momente groaznice și majoritatea se feresc, din teama de a nu-și pierde locul de muncă, să reacționeze. Există și cazuri în care badantele românce luptă pentru dreptul lor la decență și la respectarea drepturilor.

Este cazul unei românce căreia Curtea de Apel din Palermo i-a dat dreptate și care a câștigat, ăn luna octombrie2018,  procesul intentat vârstnicului pe care îl îngrijea şi care a agresat-o.

Conform agenției de presă ANSA, românca a fost angajată de familia unui octogenar din localitatea siciliană Castelvetrano pentru a avea grijă de soţia bătrânului. Bărbatul, cu 40 de ani mai în vârstă decât „badanta” sa, a început să-i facă avansuri şi i-a propus să aibă o relaţie.

Când femeia l-a refuzat, bătrânul a început să o persecute şi chiar a ameninţat-o cu un cuţit. Incidentele au continuat pe parcursul celor trei ani în care femeia a lucrat pentru familia din Sicilia. În final, românca s-a adresat justiţiei.
Curtea de Apel din Palermo a decis ca vârstnicul, care acum are 91 de ani, să fie condamnat pentru hărţuire la un an de închisoare şi la plata unor daune de 15.000 euro către româncă.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri