O facultate românească deschisă în Italia nu primește la studii cetățeni români

O situație extrem de ciudată care aduce foarte tare a discriminare se întâmplă la Enna, în Italia, acolo unde Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați și-a deschis o extensiune cu predare în limba română. În ciuda faptului că deja există o polemică intensă în Italia cu privire la deschiderea acestei extensiuni un demers jurnalistic făcut de publicația Blasting News a relevat o situație de-a dreptul absurdă.

Extensiunea unei Universități din România, unde se predă în limba română, nu primește la studii decât cetățeni italieni. Dacă ești român și locuiești în Italia, dar nu ai cetățenie italiană nu ai dreptul să te înscrii la această facultate! 

Acest lucru a fost confirmat de un răspuns de pe adresa oficială a extensiunii din Enna a Universității Dunărea de Jos. 

Vezi articolul complet referitor la acest caz aici.

Update: În urma articolului apărut pe Blasting News, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați a eliminat de pe siteul său oficial adresa oficială de e-mail și siteul italian al extensiunii din Enna-Italia.

În schimb se confirmă faptul că extensiunea din Italia este administrată de un SRL, mai exact Fondo Proserpina s.r.l., care susține pe siteul deschis în numele extensiunii din Enna a universității gălățene că gestionează partea logistică a cursurilor desfășurate acolo.  Pe siteul mai sus menționat (http://www.fproserpina.it) este precizat clar că acest SRL administrează extensiunea din Enna și că taxele studenților sunt plătite în contul IBAN: IT42A0895416800012000124146 care aparține Fondo Proserpina s.r.l.

Dacă ar fi să credem tot ce scrie pe respectivul site Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați nu gestionează administrativ în nici un fel extensiunea deschisă la Enna, acest aspect revenind în totalitate celor de la fondul Proserpina care indică nu doar conturile în care se duc banii din taxe dar și adrese oficiale de secretariat sau de e-mail ale extensiunii. Mai mult nu este indicat nici un alt partener în desfășurarea activității acestei extensiuni, chiar dacă Universitatea “Dunărea de Jos” susține că a inițiat această extensiune în urma unui parteneriat cu Universitatea Kore. 

Prin urmare am studiat dosarul de acreditare al acestei extensiuni care relevă aspecte deosebit de interesante referitoare la modul în care această extensiune a fost autorizată provizoriu de ARACIS. În imagine apar Cezar Bichescu, directorul general al Universității Gălățene, care este considerat “părintele” acestei extensiuni dar și doctorul Nicolae Bacalbașa, fost președinte de consiliu județean care este unul din profesorii care predau la Enna. 

în imagine cezar bichescu

Vezi mai jos schimbul de mailuri făcut cu SRL-ul care administrează extensiunea universitară gălățeană din ENNA:

schimb mailuri italia

Mai jos vezi cum apărea până ieri adresa oficială a extensiunii pe siteul Universității Dunărea de Jos:

print screen enna

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri