O familie de români din Diaspora atacată de SWAT pentru că tăia porcul

Tradiția tăierii porcului de Crăciun este una care este respectată și apreciată de români oriunde aceștia s-ar afla. Din nefericire această tradiție este considerată de o mare parte a europenilor și americanilor drept una barbară și mai ales brutală și este, în mare parte a țărilor vestice, interzisă.

Chiar și în România s-a încercat introducerea asomării porcilor sacrificați de Crăciun deoarece, conform normelor europene, animalul nu trebuie să sufere în momentul sacrificării. Chiar dacă legile prevăd obligativitatea anestezierii porcilor înainte de sacrificare, guițatul porcilor înjunghiați de Crăciun umple în continuare ulițele satelor românești.

Din păcate, nu toată lumea înțelege acest obicei. Acest lucru l-a aflat, acum câțiva ani, o familie de români din Chicago care s-a gândit să respecte tradiția de Crăciun și a tăiat un porc viu în preajma sărbătorilor. Zgomotul făcut de porc i-a alertat pe vecinii neobișnuiți cu astfel de tradiții “barbare” care au alertat trupele de intervenție. Conform relatărilor, trupele SWAT care s-au deplasat la fața locului au găsit o scenă de groază, românii fiind surprinși în timp ce pârleau porcul cu ajutorul unei butelii și colectau cu un lighean sângele „victimei”.

Românii au fost reținuți pe loc dar au avut noroc cu un avocat roman care i-a scos din arest și a susținut în fața judecătorilor dreptul acestora la practicarea obiceiurilor tradiționale. Chiar dacă au fost eliberați românii au fost supravegheați mai bine de 2 ani de autoritățile americane și au primit și un avertisment.

Nu este singurul caz de acest fel petrecut în Statele Unite ale Americii.Prin anii 70, un grup de imigranți români a răscolit orașul New Jersey pentru a găsi un porc viu pe care să-l poată sacrifica, conform tradiției, înainte de Crăciun. Au găsit procul, au închiriat o casă și s-au pus pe treabă. Din păcate, vecinii alarmați de zgomotele făcute de porc au chemat șerifii locali care au arestat întregul grup de români. Au fost acuzați de cruzime împotriva animalelor și tulburarea liniștii publice și au plătit mai mulți ani rate la bănci pentru a plăti amenzile aplicate de autorități.

Chiar dacă aceste întâmplări au avut loc cu ceva timp în urmă, apropierea sărbătorilor a făcut ca ele să redevină virale pe internet în grupurile românilor din Diaspora, probabil și ca o atenționare pentru românii care încearcă să taie un porc prin locuri care nu înțeleg obiceiul românesc de sacrificare a porcului.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri