O familie de români spune că a fost umilită în Austria. Ce au pățit oamenii când au vrut să viziteze Târgul de Crăciun

O familie de români acuză că a fost umilită în Austria, în timp ce voia să viziteze Târgul de Crăciun din Viena, din cauza polițiștilor.

Cu toate acestea, pățania românilor nu este văzută de toată lumea drept un ”abuz al poliției” sau o umilință pentru compatrioții noștri.

Ce au pățit niște români în Viena, Austria

Totul a început pentru familia respectivă cu o vizită turistică în Viena, pentru a vedea târgurile de Crăciun. Polițiștii i-au luat, însă, la puricat și au pierdut două ore din viață cu o serie de controale la sânge.

”Mergeți în Viena să vedeți târgurile de Crăciun și e posibil să… fiți umiliți în stradă de poliția austriacă. Mi s-au cerut actele la control, apoi actele mașinii, apoi m-au pus să le arăt ce am în portbagaj, pe motiv că e cam lăsată mașina (eram patru persoane cu portbagajul plin de bagaje, evident), apoi m-au pus să desfac ÎN STRADĂ fiecare bagaj, fiecare troler, fiecare pungă, mi-au cerut bonurile pentru cumpărăturile care erau cu etichetă pe ele, se strânsese lumea pe stradă să vadă ce se întâmplă, apoi văzând că nu găsesc nimic în neregulă mi-au cerut să le arăt triunghiuri, trusa medicală, vestă reflectorizantă (singurul lucru pe care nu îl aveam)”, a relatat bărbatul.

Românul crede că a fost controlat din cauza naționalității sale, însă e contrazis de alți români, care au explicat mai bine situația.

”Ne-au cântărit mașina, au văzut că nu depășea masa maximă admisă și apoi ne-au lăsat să plecăm, fără scuze sau altceva. Nu le-a păsat câtuși de puțin când le-am spus ce joburi avem  și că nu am venit aici să fur trei haine și o pereche de adidași.

Internauții nu au fost impresionați de ”drama” românilor și le-au transmis acestora că astfel de controale din Austria sunt la ordinea zilei în anumite zone ale Vienei, conform Click.

”Zona Prater e cunoscută că fiind o zonă mai puțin safe, nu are neapărat legătură cu târgurile de Crăciun. Și înțeleg că sunteți supărat că autoritățile și-au făcut treaba. În concluzie, e mai bine la noi că nu și-o fac.

Am pierdut cam o oră și jumătate cu controlul ăsta. Acum vă întreb eu: de ce credeți că au făcut asta? Credeți că păream suspecți cu ceva? Vă spun eu de ce: pentru că eram ROMÂNI. Din momentul ăla, ura mea pentru Austria a început să ardă mai tare că soarele”, a încheiat românul.

Nu am înțeles de ce să vă ceară scuze, erau în exercitarea unui control. Cât despre ura pe care ați început să o simțiți, cred că sunt cuvinte mult prea mari pt un incident. Încercați să priviți lucrurile și din perspectiva lor, atunci când mergeți într o altă țara vă supuneți regulilor lor.

Poate că în România ar fi sunat bine jobul dvs (nu știu care e și nici nu vreau să aflu), acolo nu a contat. De ce să fie o problemă asta?! Vacanțe plăcute cu alegeri înțelepte să aveți!”, a transmis un internaut.

”Eu cred că așa ar trebui să facă și poliția română în zonele aglomerate, când văd o mașină care li se pare suspectă. Ai zis că era lăsată de fund, deci justificat, li s-a părut suspect. Ce legătură au joburile voastre?

Gândire tipic românească: ioi, noi suntem victimele, și tre să se țină cont de jobul nostru să se facă excepții de la regulă, pentru că suntem nus’ ce. Da, la noi poate ar fi mers faza asta, din fericire nu toți sunt așa”, a completat o altă femeie.

Desigur, au existat și români care i-au compătimit pe românii pățiți din Austria și au empatizat cu aceștia, îmbrățișând victimizarea. Cu toate acestea, realitatea o pot cunoaște doar polițiștii din Austria, care nu s-au deranjat să ofere prea multe explicații unor simpli turiști.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri