O îngrijitoare româncă a salvat de șarlatani o italiancă de 87 de ani

badantă româncă de 53 de ani a salvat-o pe bătrâna pe care o îngrijea de la o şarlatanie de 4.000 de euro, şi asta pentru că în Italia, la fel ca şi în România e la mare “modă” escrocheria denumită de autorităţile noastre “#metoda accidentul“. În plasa infractorilor cad de obicei bătrâni care sunt sunaţi spunându-li-se că cineva din familia lor a avut un  Accident şi pentru a scăpa de “braţul lung al legii” trebui să vireze într-un cont o anumită sumă de bani.

La fel s-a întâmplat şi în cazul bătrânei de 87 de ani din Piacenza care, însă, a avut norocul să aibă alături o badantă româncă descurcăreaţă. Femeia era la curent cu această metodă folosită de escroci astfel că atunci când s-a întâmplat să ia contact cu un astfel de caz a dat dovadă de o mare prezenţă de spirit, salvându-şi bătrâna de la a fi escrocată.

Norocul acesteia a fost că în momentul când a sunat telefonul, îngrijitoarea a fost cea care a răspuns. La celălalt capăt al firului era un bărbat care vorbea cu accentul folosit în sudul Italiei. Acesta i-a spus că e avocatul fiicei bătrânei şi că aceasta făcuse un accident. Pentru că nu avea asigurare, dacă dorea să evite unele probleme şi mai grave trebuia să vireze rapid 4.000 de euro. Badanta, care era la curent cu astfel de metode, nu a crezut povestea şi a întrerupt convorbirea.

Două minute mai târziu, telefonul a sunat din nou şi la celălalt capăt al firului era un alt bărbat care s-a drept poliţist şi i-a spus femeii: “Ştiu că aţi fost contactată de avocatul doamnei care a făcut accidentul. Dacă nu viraţi imediat cei 4.000 de euro, doamna va trebui să suporte rigorile legii”. Şi de aceasta dată, ingrijitoarea a închis telefonul şi a sunat-o pe fiica bătrânei de care avea grijă. Aşa cum bănuia, aceasta era teafără şi nu avusese nicio problemă.

Românca i-a povestit tot ce se întâmplase şi pentru că fiica bătrânei a fost de acord, s-a dus la Poliţie unde a povestit tot ce s-a întâmplat. După cum scrie Piacenza24,ancheta este în acest moment în plină desfăşurare, poliţiştii sperând să-i prindă în scurtă vreme pe şarlatani. Politie

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri