O româncă cere voie să moară. Boala și sărăcia au doborât-o

O femeie din Constanţa cere să fie eutanasiată, după ce timp de 20 de ani s-a luptat cu o boală cruntă. Bolnava nu a primit un asistent personal, desi medicii au încadrat-o în gradul I de handicap.

Mariana Niculescu  a decis că nu vrea să mai fie o povară pentru familie. „Sunt o povară şi mai bine cer la domnu preşedinte să mă eutanasieze„, sunt cuvintele pline de durere ale femeii de 54 de ani, imobilizată la pat. Deşi medicii au diagnosticat-o cu osteoporoză, epilepsie şi alte afecţiuni grave, membrii comisiei au decis că ea nu are nevoie de un asistent personal

Apel disperat către preşedintele Iohannis, după ce a luptat ani de zile cu boala

„Atâta vreme cât avem documente medicale care pe faţă dau nişte elemente tipice de încadrare şi pe verso avem elemente neconcordante pe altă scală ne-am văzut puşi în situaţia de a acorda temporar gradul I fără asistent personal. Nu e vorba de diagnostic ci de criteriile şi scalele care ni se impun pentru norme”, a declarat un membru al comisiei, potrivit România tv.

Soţul femeii a fost nevoit să renunţe la slujbă pentru a fi alături de ea. „Nu poate să-şi ia singură o cană cu apă, nu poate să mănânce,  nu poate să se schimbe, ce pot să fac mai mult de atât?Norocul meu e că mă ajută copiii financiar că altfel.. ar fi grav, din 272 de lei…păi dacă vă dau facturile nu mai zic de medicamente sau de pampersi pentru ea, da de altceva„, a declarat soţul femeii.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri