O româncă din Austria a fost dată afară din casă de bătrâna de care avea grijă şi obligată să doarmă în beci

O româncă din Austria, care a fost dată afară din casă de bătrâna de care avea grijă, a fost obligată să doarmă în beci.

Românca a fost angajată de o firmă din Austria şi repartizată să aibă grijă de o bătrână în vârstă de 92 de ani, într-o localitate de lângă Salzburg.

Pe 4 ianuarie, femeia a început şi s-a mutat în casa bătrânei de care avea grijă, iar totul s-a schimbat după aproximativ două săptămâni, atunci când bătrâna a primit prima factură de la firma de plasare a forţei de muncă: 2.400 de euro.

În acel moment, bătrâna a făcut scandal şi a dat-o afară din casă pe româncă. Aceasta din urmă a reuşit să îşi ia câteva dintre lucrurile sale şi a ieşi pe scară, însă, pentru că nu a avut nicio altă soluţie, a dormit la beciul clădirii.

Plecată de acasă pentru un venit mai decent, românca s-a văzut în situația de a îndura frigul iernii departe de casă și fără a avea o alternativă. A doua zi a contactat agenția de plasare a forței de muncă, sperând că va primi sprijin și îndrumare. A fost dusă la un hotel, dar i s-a pus în vedere să își achite singură camera.

“Când a fost izgonită, ea și-o luat câte a apucat în geantă și, pentru că nu avea altă alternativă, s-a dus în beciul clădirii, unde a stat până a doua zi dimineață“, a declarat Erich Mocanu, reprezentantul organizației AEBS, pentru stiridiaspora.ro.

A doua zi, românca a contactat firma care o angajase şi a povestit tot ce i s-a întâmplat. Apoi, ea a fost cazată la un hotel, dar i s-a spus că trebuie să plătească din banii ei cazarea la hotel.

A venit o femeie de la agenția de plasare a forței de muncă și a dus-o la un hotel și i s-a spus că ea trebuie să-și plătească sigură hotelul, ceea ce este ilegal. Ar trebui să plătească bătrâna, care nu și-a respectat contractul. Legal, chiar dacă dai pe îngrijitor afară, trebuie să îi acorzi un preaviz de 2 săptămâni. Deci costurile acestea – și de hotel și pe mai departe -, salariu pentru încă 2 săptămâni, bătrâna trebuie să le plătească. Și dacă nu se va achita de această obligație, o să o acționez pe bătrână în judecată, chiar dacă are 92 de ani“, a mai spus Erich Mocanu.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri