O româncă din Spania trăia o viață dublă și obținea zeci de mii de euro de la bătrânii care se îndrăgosteau de ea

O româncă în vârstă de 23 de ani a folosit identități false pentru a câștiga încrederea și afecțiunea a doi vârstnici din Badajoz, reușind astfel să le sustragă peste 40.000 de euro. Laura Nicoleta își căuta victimele pe străzile din Badajoz, abordând persoanele în vârstă și cerându-le ajutor. Astfel i-a cunoscut pe Isidoro și Fernando, doi bătrâni care au fost înșelați și deposedati de aproximativ 41.000 de euro, conform investigațiilor Poliției Naționale.

Printre bunurile furate se numără telefoane mobile, bijuterii, bani și chiar moșteniri, pe care le-a obținut prin manipulare emoțională. Una dintre victime este atât de atașată de Laura Nicoleta încât i-a avertizat despre investigațiile poliției. Cum acționa românca Potrivit publicației Vozpopuli, tânăra s-a specializat în escrocherii romantice, înșelând bărbați în vârstă.

“Ne dorim ca această situație să nu se mai repete și ca, oriunde s-ar duce, să fie recunoscută și justiția să-și urmeze cursul. Nu este un caz izolat, ci o poveste care se repetă zilnic”, a spus Victoria, fiica uneia dintre victime, pentru publicația citată. Isidoro, unul dintre bătrânii escrocați, în vârstă de 92 de ani, este încă îndrăgostit nebunește de Laura Nicoleta.

El a mărturisit că i-a cumpărat șase telefoane mobile, bijuterii și i-a oferit acces la conturile sale bancare. Relația lor a inclus și aspecte intime, conform spuselor sale. Un alt punct important al înșelătoriei a fost includerea Laurei Nicoleta în testamentul lui Isidoro.

Deși bătrânul nu și-a modificat încă testamentul, românca ar putea beneficia de averea sa în cazul în care el ar deceda. Isidoro a contactat-o pentru a o avertiza că Poliția Națională este pe urmele ei. Laura Nicoleta a fugit, dar a fost capturată în Gerona, cu ajutorul poliției catalane Mossos d’Esquadra. Acum, ea este acuzată de mai multe infracțiuni de înșelăciune și delapidare.

Conturile lui Isidoro au ajuns „la zero” după ce Laura a trecut prin viața lui, potrivit programului ‘Mananeros’. După arestare, tânăra a fost eliberată și neagă toate acuzațiile, susținând că „nu a greșit cu nimic”.

În timp ce ancheta poliției continuă, tatăl Victoriei este internat în spital pentru o intervenție medicală. Românca s-a prefăcut că este o portugheză pe nume Maria Laura Nicoleta își asumase o identitate falsă, pretinzând că este o portugheză numită Maria și că nu era căsătorită, iar copiii săi erau, de fapt, ai iubitului ei.

Aceasta poveste fictivă avea scopul de a câștiga încrederea și dragostea victimei. Inițial, se oferise să ajute cu cumpărăturile sau curățenia, dar nu a îndeplinit niciodată aceste sarcini. Ancheta Poliției Naționale continuă, iar agenții nu exclud noi arestări. Investigațiile se concentrează pe două persoane: un avocat și mătușa Laurei.

Avocatul este suspectat că a facilitat modificarea testamentului uneia dintre victime, iar mătușa este acuzată că a vândut bunurile cumpărate pentru Laura de către victimele sale. Din aceste motive, „Operațiunea Nicole” rămâne în desfășurare. Familiile celor două victime doresc ca toți cei implicați să fie împiedicați să continue acest tip de escrocherie.

Escrocii caută bătrâni vulnerabili, îi manipulează pentru a se îndrăgosti de ei, iar apoi le sustrag bunurile. Investigațiile au fost declanșate după ce Fernando a raportat că Laura Nicoleta i-a accesat contul bancar și a retras bani fără permisiunea sa. Agenții de poliție i-au obținut numărul de telefon și au verificat adresa indicată în contractul din Badajoz.

Adresa era locuința lui Isidoro, un bărbat de 92 de ani, care a declarat că Laura Nicoleta este partenera sa romantică. Românca a realizat peste 50 de retrageri bancare și a efectuat numeroase cumpărături, în special din magazine de bijuterii, furturi de bunuri valoroase și bani din locuințe, totalizând peste 41.000 de euro.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri