O româncă se dădea drept doctoriță în Italia, intra în casele bătrânilor și îi jefuia

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 31 de ani, a fost identificată de carabinierii din Treviso (Veneto) după ce a jefuit doi italieni în vârstă de 70 de ani, frate și soră. Românca a pătruns în locuința acestora dându-se drept doctoriță și le-a furat bijuteriile și bani.

Infractoarea recidivase după un alt jaf comis în zona respectivă, în luna iunie 2021, asupra unei bătrâne de 76 de ani căreia îi furase colierul de la gât.

Românca se prezenta ca fiind „doctorița Rossi” și se dădea drept unul dintre medicii din Treviso care făcea investigații cu privire la COVID-19.

Astfel, ea s-a prezentat la ușa locuinței a doi bătrâni italieni, frate și soră, ce conviețuiau împreună, și a reușit să-i convingă să o lase să intre în casă.

Odată ce s-a văzut în locuință, suspecta a profitat de un moment de neatenție a celor doi și a sustras câteva bijuterii din aur și un portofel cu numerar, aflat la vedere, după care a fugit.

În urma cercetărilor, carabinierii din Treviso au descoperit că autoarea probabilă a infracțiunii era o tânără deja cunoscută Poliției.

Investigațiile ulterioare ale carabinierilor au permis, de asemenea, să se afle că suspecta se făcuse responsabilă de furtul unui colier de aur, în luna iunie a anului trecut, pe care l-a smuls de la gâtul unei bătrâne.

În momentul furtului, pensionara se afla chiar lângă intrarea în propria ei locuință, situată la doar câteva sute de metri distanță de casa celor doi frați înșelați câteva luni mai târziu.

Bătrâna fusese abordată de suspectă sub pretextul unei solicitări de informații și apoi jefuită. Din fericire, nu a fost agresată din punct de vedere fizic.

Împotriva româncei a fost făcută o dublă plângere la Autoritatea Judiciară.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri