Opt români arestați în Italia după ce au înregistrat ilegal 10.000 de români ca rezidenți în Italia. Pagubî de 21,5 milioane de euro

Garda financiară din oraşul italian Novara a operat opt arestări într-un dosar ce vizează venitul de cetăţenie. Protagoniştii acestei megaescrocherii de 21,5 milioane de euro sunt români, care au reuşit ”performanţa” de-a înregistra 10.000 de conaţionali ca rezidenţi în Italia, deşi locuiesc în România, scrie Adevarul.

10.000 de români înregistrați ilegal în Italia

Opt români şi un fost angajat al unui centru de asistenţă fiscală au fost arestaţi miercuri, 16 martie, de Garda financiară din localitatea Novara, regiunea Piemont din Italia, la ordinul Parchetului din Milano, pentru o fraudă de proporţii.

Prejudiciul cauzat statului italian prin încasarea ilegală a venitului de cetăţenie se ridică la 21,5 milioane de euro. Poliţia italiană operase o primă serie de arestări în acest caz în luna noiembrie 2021.

Gruparea de escroci români a continuat însă să escrocheze statul italian. Românii s-au specializat în procurarea de nume şi date personale ale conaţionalilor din ţară. Apoi le foloseau apoi pentru a obţine ilegal venitul de cetăţenie în Italia.

Lăcomia i-a dat în cele din urmă de gol.

Românii s-au prezentat la sediile mai multor administraţii fiscale din Italia cu codurile fiscale a sute de români, susţinând că sunt rezidenţi în Italia de 10 ani şi au dreptul să primească venitul de cetăţenie.

S-au filmat numărând ostentativ teancuri de euro A fost anunţată Poliţia, iar anchetatorii au descoperit o altă surpriză. Frauda s-a comis în multe cazuri cu complicitatea unor angajaţi ai administraţiilor fiscale, care au închis ochii la escrocherie în schimbul unor sume consistente de bani.

Astfel, inspectorii fiscali corupţi cereau 10 euro pentru fiecare dosar avizat favorabil la plată. Cei care refuzau ulterior să continue schema infracţională, erau şantajaţi.

O parte din românii implicaţi în gruparea infracţională s-au dat în spectacol pe reţelele de socializare. Aceştia s-au filmat în timp ce numărau teancuri de euro şi fluturau bancnote împrăştiate prin casă şi pe patul copiilor, potrivit stiridiaspora.ro.

Anchetatorii italieni au stabilit că gruparea de români a încasat ilegal 21,5 milioane de euro. Dacă nu ar fi fost descoperiţi, frauda comisă în dauna statului Italian ar fi ajuns la 60 de milioane de euro.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri