Premierul Tudose anunță creșterea vârstei de pensionare pentru români

România va ajunge ca vârsta de pensionare să urce, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, la 67 de ani. Însă, nu acum, anunță premierul Mihai Tudose, care le dă vești proaste, totuși, românilor. Vârsta de pensionare va crește totuși pentru români în următorii 2 ani.

”Legislaţia europeană este una, fiecare ţară îşi dimensionează fenomenul în funcţia de vârsta, speranţa medie de viaţă din ţara respectivă. Când vom ajunge şi noi cu speranţa de viaţă la peste 80 de ani, stăm şi noi de vorbă despre acest lucru. Deocamdată, o să mai crească cu un an-doi, probabil, începând cu peste un an, peste doi ani.”, a declarat premierul  Tudose pentru Agerpres.ro.

În ceea ce privește pensiile speciale acesta a declarat:

“Nu luăm pensiile. Nu se poate intra în pensiile aflate în plată. Dar, haideți să oprim măcar pe viitor. Nu poți să ieși la pensie cu o pensie mai mare decât salariul pe care l-ai avut. Este incredibil așa ceva, că s-a ajuns aici. Trebuie să stopăm acest lucru. Dacă dumneavoastră vi se pare normal să ieși la 40 și de ani din sistem la pensie și să ieși cu o pensie mai mare decât ai avut leafă și apoi să te reîncadrezi în sistem ca civil, iertați-mă, mie nu mi se pare ok.”

loading…


Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri