Premierului Cioloș i se cere să deschidă o linie telefonică verde pentru românii din Marea Britanie

Copreședintele PNL Alina Gorghiu i-a transmis luni o scrisoare premierului Dacian Cioloș prin care îi cere să deschidă o linie verde telefonică pentru românii din Marea Britanie, în cazul în care aceștia au incertitudini și întrebări în urma Brexitului, transmite Agerpres. 

“După cum știm cu toții, pe 23 iunie, Marea Britanie a optat pentru părăsirea UE, stârnind îngrijorări în întreaga Uniune Europeană, inclusiv în România. Pentru conaționalii noștri care trăiesc și muncesc în Marea Britanie, îngrijorările sunt, însă, și mai mari. Ei au incertitudini și întrebări personale în noua situație, iar acum e momentul ca statul român să arate că este alături de ei. Vă solicit, de aceea, domnule prim-ministru, să faceți demersurile necesare pentru ca România, prin Ministerul Afacerilor Externe, să deschidă foarte rapid o linie verde telefonică pentru românii din Marea Britanie”, a scris Gorghiu în scrisoarea către Cioloș.

Ea mai susține că este necesar ca românii să aibă la dispoziție un număr de telefon pentru a putea cere lămuriri sau sesiza eventuale abuzuri cu care se confruntă.

“În aceste zile și săptămâni, consider necesar că acești concetățeni ai noștri să aibă un număr de telefon unde să poată suna și cere lămuriri în legătură cu drepturile lor, dar și să poată sesiza eventuale probleme sau abuzuri cu care se confruntă. Există în trecut, din păcate, destule exemple de tratament incorect al statului român în raport cu diaspora. România are acum ocazia, prin Guvernul ei, să dea un exemplu de receptivitate și înțelegere pentru românii din străinătate, din Marea Britanie”, a spus Gorghiu.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri