Home » Români de pretutindeni » Preot român din Italia în stare grava la spital
preotul Ioachim Blaj

Preot român din Italia în stare grava la spital

Preotul catolic de origine română, Ioachim Blaj, de la Parohia „San Pietro Apostolo” (Apostolul Sf. Petru) din Campobasso, regiunea Molise, se află în stare foarte gravă la spital în urma unui atac cerebral suferit în cursul zilei de sâmbătă, 16 mai.

Potrivit site-ului Primo Numero, preotul Ioachim a început să se simtă rău în mod brusc și a fost transportat de urgență la spital unde medicii au constatat că a suferit un atac cerebral. Parohul a fost internat la Institutul Neuromed din Pozzilli, provincia Isernia, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale și acum se află în comă farmaceutică.

„Un preot iubit și apreciat de toată comunitatea din cartierul San Giovanni dei Gelsi și chiar și de tot orașul care prețuiește latura sa umană, pe lângă cea religioasă”, transmite publicația italiana scrie Primo Numero.
Preotul Ioachim este de asemenea și un bun jucător de fotbal, așa cum a demonstrat în diferitele turnee organizate în zonă, mai precizează sursa citată.

Toată comunitatea locală s-a unit în rugăciune pentru însănătoșirea grabnică a preotului român și numeroase personalități locale au transmis mesaje de susținere pentru acesta.

Vezi și asta

Accident grav în Italia, doi români resuscitați și transportați cu elicopterul la spital

Accidentul s-a petrecut miercuri, 18 noiembrie 2020, pe autostrada A13, în dreptul localității Rovigo din  …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *