Proiect de lege: Casa Regală primește gratis un castel, salariu de fost președinte și plata utilităților

Un nou proiect de lege pus în dezbatere publică va naște cu siguranță numeroase comentarii în spațiul public din România. Casa Regală a României ar trebui  să primească, în folosinţă gratuită, pentru o perioadă de 99 de ani, Palatul Elisabeta.

Totodată, cheltuielile de funcţionare ale Casei Regale vor fi decontate din bugetul de stat. Sunt câteva dintre prevederile proiectului de lege care stabileşte statutul Casei Regale a României.

Proiectul a fost supus de către Guvernul României în dezbatere publică. Conform acestuia, Casa Regală este instituţie de utilitate publică. Şeful acesteia va ocupa o poziţie de demnitate publică şi va primi o indemnizaţie lunară echivalentă cu aceea a foştilor şefi de stat. În cadrul Casei Regale ar urma să fie înfiinţat un departament administrativ, cu cel mult 20 de posturi plătite din buget. Şeful Casei Regale va prezenta, anual, un raport în Parlament.

Reprezentanții Casei Regale a României au transmis că acest proiect de lege este rezultatul unui dialog constant cu executivul şi cu partidele parlamentare.

Apariția acestui proiect în spațiul public vine după ce Liviu Dragnea s-a întâlnit cu Principesa Margareta și a sugerat că Familia Regală a României ar trebui să primească un rol mult mai important în viața publică din România, rol care ar trebui chiar legiferat.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri