Reacția cancelarului Austriei după ce românii au început să boicoteze companiile austriece: Dăunează mai degrabă României

Cancelarul austriac Karl Nehammer a reacționat la acțiunea de boicot la adresa firmelor cu acționari austrieci declanșată în la noi în țară după votul negativ al Vienei privind aderarea României la Schengen.

Nehammer a declarat într-un interviu la postul austriac ORF2 că este convins că veto-ul împotriva aderării României la Schengen nu va avea consecințe negative pentru companiile austriece prezente la noi în țară.

Acesta a precizat că un posibil boicot al companiilor austriece ar dăuna mai degrabă României, decât Austriei, deoarece aduc bani în țară și oferă locuri de muncă.

De asemenea, a negat vehement că în spatele votului negativ ar fi motive politice, spunând că orice legătură cu alegerile din Austria Inferioară de la finalul lunii ianuarie este „o preupunere absurdă”.

Proprietarii unor mari societăţi comerciale din România au anunțat în ultimele zile că și-au închis conturile pe care le aveau la cele două bănci cu capital austriac și că nu vor mai cumpăra carburant de la compania în care o firmă din Austria este acționar majoritar. S-au alăturat protestului și unii policieni dar și oameni obișnuiți care au renunțat la călătoriile rezervate în Austria, mai ales la ski.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri