Reguli noi pentru șomerii din Austria în 2024: cum puteți primi mai mulți bani

Schimbări pentru șomeri în Austria în 2024: Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AMS) sprijină persoanele aflate în șomaj de lungă durată. Acum însă regulile sunt pe cale să se schimbe pe măsură ce guvernul prezintă măsuri pentru combaterea penuriei de forță de muncă prin încurajarea muncii chiar și cu jumătate de normă. Iată ce trebuie să știți.

Lipsa forței de muncă din Austria afectează țara de ani de zile. În timpul pandemiei a fost atins pogeul, atunci au fost înregistrate 120.000 de posturi vacante la AMS, deși acestea s-au redus la 90.000 în ultimele luni, potrivit unui raport Der Standard. Totuși, pe măsură ce economia își revine, experții în domeniu se așteaptă ca penuria să afecteze toate sectoarele pieței muncii austriece.

Guvernul federal a anunțat mai multe măsuri pentru a stimula oamenii să lucreze mai mult timp, cu stimulente create pentru persoanele care își amână pensionarea, de exemplu. Acum, Ministerul Muncii din Austria a prezentat o inițiativă pentru a-i încuraja pe cei care au fost șomeri de mult timp să își găsească un nou loc de muncă, chiar și cu jumătate de normă.

AMS sprijină deja persoanele care sunt șomeri de mai mult de jumătate de an sau au peste 50 de ani și nu au reușit să își găsească un nou loc de muncă cu normă întreagă de mai bine de trei luni cu un „supliment salarial”. Cine lucrează cel puțin 20 de ore pe săptămână poate aplica la AMS pentru a-și crește salariul netAMS plătește persoanei în cauză un supliment pentru a-și aduce veniturile la un nivel care să corespundă cu 130 la sută din indemnizația de șomaj sau ajutor de șomaj la care are dreptul.

De exemplu, dacă aveți dreptul la 1.000 euro pe lună ca indemnizație de șomaj, vă ocupați de un loc de muncă de 20 de ore și câștigați 900 euro, veți primi încă 400 euro de la AMS, ceea ce înseamnă un total de 1.300 euro. Aceasta crește cuantumul la 130 la sută din indemnizația de șomaj.

În viitor, în general, AMS va oferi sprijin numai dacă angajatul este angajat cel puțin 30 de ore pe săptămână. Totuși, angajații vor primi un supliment mai mare, de până la 55 la sută. Astfel, cine lucrează 30 de ore pe săptămână în exemplul de mai sus ar primi un salariu de 1.350 euro. Și datorită suplimentului mai mare, venitul poate crește până la 1.550 euro.

Există reguli noi și pentru persoanele cu dizabilități, pentru care nu se va mai aplica obligația de a fi în căutarea unui loc de muncă timp de șase luni. Ei pot solicita alocația din prima zi, se mai arată în raport. Cei cu responsabilități de îngrijire pot continua să folosească vechiul model, cu 20 de ore pe săptămână.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri