Român de 28 de ani din Italia mort după ce a servit o băutură rece. Medicii l-au trimis acasă după 6 ore

Un tânăr român din Italia, în vârstă de numai 28 de ani și rezident la Roma, a murit joi, 9 iulie 2020, după ce a servit o băutură rece ca gheața care se pare că i-a provocat o stare de rău. Înainte de a muri, conaționalul nostru a fost la Urgențe, dar medicii l-au trimis acasă după ce au efectuat câteva analize.

Era miercuri seara și bărbatul român, împreună cu tatăl său, au decis să meargă la bar să bea ceva răcoritor după o zi călduroasă de muncă. Tânărul a ales să servească o băutură ușoară și rece, la doză, evitând însă berea, precizează ziarul italian Il Messaggero. A sorbit fără să respire jumătate de doză și a început să se simtă rău imediat, acuzând o durere puternică la stomac.

Tatăl său l-a condus acasă și tânărul a sperat că se va simți mai bine, dar noapte a trecut și în starea lui de sănătate nu s-a schimbat nimic, așadar a decis să meargă la spital. Astfel, conaționalul nostru a ajuns joi dimineața la Policlinico Tor Vergata din Roma unde, din motive legate de pandemia de coronavirus, dar și din lipsă de paturi la secția Urgențe, medicii l-au ținut sub observație pe tânărul român de 28 de ani, timp de 6 ore, într-o ambulanță. Mașina era dotată cu aparate de ultimă generație, iar pacientul a fost supus unor teste medicale și i s-a monitorizat ritmul cardiac chiar în mijlocul de transport. După 6 ore, medicii au decis să-l trimită acasă, cu recomandarea însă de a se odihni.

Întors acasă, bărbatul român a urmat întocmai indicațiile medicilor și s-a pus să doarmă, dar după câteva ore a fost găsit mort. Soția lui a fost cea care a sunat imediat la 112 și la fața locului s-a prezentat personalul medical, cu o ambulanță, dar și carabinierii. Tânărul de 28 de ani era mort însă, nu se mai putea face nimic pentru el.

Procuratura a deschis o anchetă ce va fi condusă de procurorul Alberto Galanti, care a desemnat între timp un medic legist pentru a efectua autopsia asupra trupului neînsuflețit.

„Nu mai avem putere nici să vorbim măcar”, a spus soția îndurerată, citată de Il Messaggero. Familia victimei a apelat deja la serviciile unui avocat, Giulia Trinca, pentru a descoperi cu exactitate care au fost cauzele care au dus la decesul tânărului român și pentru a trage la răspundere, dacă este cazul, persoanele vinovate.

„Era tânăr și a lăsat o familie în urma sa. Așteptăm rezultatele investigațiilor”, a spus avocatul familiei de români.

Procuratura a obținut de la spital între timp fișa medicală a victimei și din primele informații nu reiese că ar fi suferit de malformații. Testele efectuate de medicii de la Policlinico Tor Vergata au exclus prezența unor complicații cardiace.

„Posibil să moră cineva din cauza unei băuturi reci? A fost trimis acasă, vrem să știm dacă putea fi salvat”, a declarat un prieten al victimei.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri