Român dispărut pe munte în Italia. De trei zile nu se știe nimic de el

Un român în vârstă de 30 de ani, rezident la Grezzana (Veneto) a dispărut sâmbătă, 27 noiembrie, în zona munților Lessini din Prealpii Vicentini. Au fost mobilizate echipe de căutare, formate din pompieri și salvamontiști, dar până în acest moment conaționalul nostru nu a fost găsit, relatează L’Arena.

Se numește Martin Florentin Alin și sâmbătă, în jurul orei 14:30 i-a spus soției că merge să facă o plimbare, pe munții din apropiere. De atunci, de bărbatul român nu se mai știe nimic. Soția a anunțat dispariția sa la carabinieri duminică, la ora 18:30.

Imediat au fost mobilizate echipele de salvatori care au găsit mașina lui Alin parcată la Passo del Branchetto, în localitatea San Giorgio. Ultima cuplare la rețea a telefonului mobil a fost înregistrată la Castel Gaibana, la o altitudine de 1.806 metri.

După descoperirea mașinii parcate la Passo del Branchetto, a fost solicitată intervenția salvamontiștilor. Noaptea de duminică spre luni, cu vizibilitatea îngreunată de furtuna de zăpadă în desfășurare și la o temperatură de -10°, una dintre echipe a ajuns la Refugiul Primaneve, destinația obișnuită a lui Alin, iar apoi la Castel Gaibana.

În dimineața de luni, zona a fost survolată de elicopterul unității de urgență a pompierilor din Verona și de o duzină de salvamontiști cu schiuri și quad-uri. Aceștia, împreună cu pompierii, au parcurs toate potecile și pistele – în prezent acoperite de zăpadă – care duc de la locul unde a fost găsită mașina bărbatului spre refugii, cabane, căbănițe și alte locuri unde s-ar fi putut adăposti românul nostru.

Ieri după amiază elicopterul pompierilor, la bord cu personal Salvamont Alpin, a făcut din nou o survolare a zonei, dar fără un rezultat pozitiv. Cercetările continuă și astăzi, marți, 30 noiembrie.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri