Româncă dată afară din casă și insultată în Italia. „Ar trebui să te trag de păr în jos pe scări și să-ți arunc toate lucrurile”

Rasism în Italia, româncă dată afară din casă și insultată. O româncă de 52 de ani a suferit o adevărată teroare în casa pentru care plătea chirie ilegal. Femeia plătea 530 de euro pe lună pentru o cameră pe care să o împartă cu alte două persoane: „Am fost dat afară dintr-o dată și mi s-a furat zestrea de nuntă”.

Luni de zile a plătit 530 de euro chirie pentru o cameră single, suferind insulte rasiste și amenințări din partea proprietarei. Pentru a avea un acoperiș deasupra capului, în ciuda tuturor, hotărâse să nu răaspundă. Dar când femeia a decis că trebuie să facă ceva contra acestor atacuri zilnice, proprietara i-a scos lucrurile în afara ușii. Nu toate, însă: din contestație lipsea lucrul la care doamna evacuată, o româncă de 52 de ani, ținea cel mai mult: trusoul ei de nuntă.

În acel moment a decis să se bazeze pe un avocat, avocatul Andrea Sinigaglia, și să depună o plângere. În cursul săptămânii, așadar, s-a depus plângere împotriva proprietarei pentru infracțiunile de violare de domiciliu, furt, exercitare arbitrară a drepturilor cuiva, amenințări și discriminare rasială, relatează Il Gazzettino.

„Ar trebui să te trag de păr în jos pe scări și să-ți arunc toate lucrurile”

Povestea începe în octombrie. Femeia de 52 de ani, care lucrează la Veneția, își caută o casă în Mestre și apelează la agenția „AffittoItalia”. Aici i se arată un apartament în via Tassini și i se oferă datele de contact ale proprietarei. De fapt, ofetrta era doar pentru o cameră, cu alte două persoane în apartament. Femeia nu are niciun contract semnat, dar i s-a pretins un depozit (două luni de chirie) și o chirie de 530 de euro pe lună. Românca de 52 de ani, în ciuda faptului că cererea financiară i se pare scumpă, acceptă.

A rămas în acea casă până în martie 2024. În acel moment încep amenințările și insultele din partea proprietarei. „Eu sunt responsabilă la mine acasă. Am avut probleme doar cu ne-italieni și am spus totul. Voi, străinii, aveți propriul vostru mod de a trăi”. „Ar trebui să te trag de păr în jos pe scări și să-ți arunc toate lucrurile din camera ta în grădină? Este în regulă? Vrei să mă vezi în acțiune? Te sfătuiesc să nu faci asta pentru că te voi face să petreci două ore de ore groaznice…”. „Ce zici? Vrei să ai o duminică frumoasă? Că chiar dacă nu vii, o să aștept afară până te prind”, „Nu știi lucrurile, nu știi cum funcționează în Italia”. Și nu s-a terminat aici.

Pe 30 aprilie, proprietara și-a îndeplinit amenințările: a intrat în apartament, a luat ce era în cameră și a aruncat pe hol, închizându-i ușa în nas româncei de 52 de ani. «Nu a scos toate bunurile – spune femeia – lipsea cel mai de preț lucru pe care îl aveam: fețe de masă, cearșafuri și haine de familie. Obiecte de mare valoare, dar mai presus de toate sentimentale din moment ce a fost zestrea meu de nuntă.” De aici plângerea depusă în această săptămână. „Suntem hotărâți să cerem dreptate – adaugă avocatul Sinigaglia – având în vedere gravitatea faptelor, care se încadrează în acea condamnabilă atitudine de dispreț față de străinii de bunăvoie și onestitate, față de care proprietarii de proprietăți cred că sunt scutiți de obligațiile legale”.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri