Româncă din Italia bătută de soț în fața copiilor, nevoită să fugă în stradă pentru a scăpa de el

Un bărbat român în vârstă de 45 de ani a fost arestat în seara de vineri, 14 octombrie, de carabinierii din Torella del Sannio, provincia Campobasso (Molise) după ce a fost denunțat de soția pe care a bătut-o în fața copiilor minori. Femeia suporta de 10 ani agresiunile fizice și psihice ale soțului său, spunând că nu avea bani ca să plece de lângă el și nici pe nimeni altcineva în Italia.

Cetățeanul român nu avea un loc de muncă stabil și primea Venitul de cetățenie (Reddito di cittadinanza), precizează Primo Numero. Conform celor declarate de soție bărbatul consuma în fiecare zi băuturi alcoolice și devenea agresiv în special pe motive de gelozie.

Vineri seara, în timpul unui nou scandal iscat în familie, femeia a fost lovită de soțul său cu pumnii, în fața copiilor minori. Deși era întuneric afară și locuiau într-o zonă izolată, ea a fugit în stradă cu copiii și a chemat carabinierii.

Militarii l-au găsit pe bărbat în stare de ebrietate, într-o stare evidentă stare de agitație psihofizică. Agresorul a fost arestat și dus la închisoarea din Campobasso.

Femeia le-a povestit apoi carabinierilor despre conviețuirea grea cu tatăl copiilor ei. Bărbatul nu avea un loc de muncă stabil, primea Venitul de cetăţenie şi petrecea zile întregi făcând abuz de băuturi alcoolice.

Cu câteva zile mai devreme, pe 3 octombrie, ea ceruse intervenția carabinierilor pentru o altă discuție violentă. Dar atunci nu a avut curajul să-l denunțe pe bărbatul violent pe care nu-l părăsise pentru că în Italia nu avea alte rude și nici independență economică. Practic, soțul era singura sursă de venit a familiei.

Vineri seara, însă, i-a fost teamă că totul s-ar putea transforma într-o tragedie și a depus plângere, epuizată de agresiunile fizice și psihice la care a fost supusă de bărbat timp de 10 ani.

„Este esențial să fie denunțate astfel de agresiuni încă de la primul episod”, a transmis comandantul Companiei de Carabinieri din Bojano, căpitanul Edgar Pica. „Victimele trebuie să se bazeze pe instituții și pe rețeaua de protecție pusă la dispoziție de către acestea.”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri