Home » Români de pretutindeni » Românce umilite în Spania.13 femei românce eliberate de poliția spaniolă din ghearele unor proxeneți

Românce umilite în Spania.13 femei românce eliberate de poliția spaniolă din ghearele unor proxeneți

O grupare criminală care obliga tinere românce să se prostitueze în diferite țări din Uniunea Europeană a fost destructurată printr-o operațiune comună a autorităților române, spaniole și italiene, coordonată de Eurojust și Europol. În urma acestei acțiuni, 16 persoane au fost arestate și 13 victime au fost eliberate din mâinile proxeneților.

Potrivit ziarului El Pais, proxeneții racolau tinerele din România prin metoda „Lover Boy”, apoi le șantajau și le obligau să se prostitueze în diferite țări din Uniunea Europeană, obținând astfel venituri de milioane de euro. Odată ce cădeau în plasa proxeneților, fetele erau duse în țări precum Spania, Italia, Marea Britanie, Austria, Elveția, Germania, Franța, Olanda și Slovenia, unde erau șantajate să-și vândă corpul pentru beneficiul organizației criminale. Pentru a le constrânge pe victime să se prostitueze proxeneții inventau datorii din partea fetelor către ei, le șantajau emoțional, le convingeau pe acestea că nu vor putea să trăiască fără ei, le promiteau că vor întemeia o familie împreună sau că vor cumpăra o mașină nouă, a informat Ministerul de Interne spaniol luni, 10 februarie 2020, într-o declarație de presă.

Operațiunea s-a desfășurat în două faze, transmit autoritățile. Una dintre ele a fost efectuată în România unde polițiștii au arestat 12 persoane, printre care și liderii organizației și au găsit totodată suma de 135.000 de euro în numerar, precum și diferite autoturisme de lux.

A doua fază a avut loc în Malaga, Spania, unde Garda Civilă a făcut trei percheziții la domiciliu și a arestat patru bărbați (doi români și doi spanioli) efectuând de asemenea și un raid în două cluburi de noapte de unde au eliberat 13 femei și au confiscat 7.500 de euro în numerar. Cei 16 membri arestați sunt acuzați de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale, spălare de bani și apartenență la o organizație criminală.

Investigațiile anchetatorilor arată că membrii rețelei au achiziționat mașini de ultimă generație în valoare de peste 2,5 milioane de euro și au obținut un venit total de pe urma acestor activități infracționale de peste 5 milioane de euro. Pentru a spăla acești bani, infractorii cumpărau imobile și autoturisme pe numele rudelor, acțiunea autorităților fiind astfel îndreptată spre toți cei implicați, de la liderii grupării, până la membrii familiilor celor care făceau parte din această rețea de proxeneți.

Anchetatorii au constatat de asemenea că membrii organizației aveau obiceiul să se laude pe rețelele de socializare cu locuințele și mașinile de lux achiziționate de pe urma acestor activități ilegale.

Vezi și asta

Șofer român de TIR din Italia, infecatat cu COVID-19,lăudat de presa italiană: „Nu mi-am văzut copiii și soţia de pe 8 martie”

Un șofer român de TIR e infectat cu coronavirus, în Italia, și a vorbit despre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

espressocafe.ro