Home » Noutăți » Români blocați în Italia, apel disperat: ”Nu muncim, bani nu mai sunt… Vrem să plecăm acasa”

Români blocați în Italia, apel disperat: ”Nu muncim, bani nu mai sunt… Vrem să plecăm acasa”

Mai multe persoane din Botoșani trăiesc o dramă puternică în mijlocul focarului de coronavirus. Ei se află în Italia și, pe lângă faptul că au rămas fără locuri de muncă și fără bani, au fost abandonați și de autorități, scrie botosaninews.ro.

Cei opt botoșăneni, șase din municipiul Botoșani și doi din Dorohoi, se află în Modena, acolo unde au lucrat pentru un constructor român. După apariția epidemiei de COVID-19, lucrările de pe șantierul unde aceștia își desfășurau activitatea a fost închis, iar tinerii din Botoșani au rămas fără locuri de muncă.

Era prea târziu să mai revină în țară. Granițele au fost deja închise, iar cursele aeriene suspendate. Acum aceștia stau într-o casă și fac apel disperat la autoriățile române să îi ajute.

Unul dintre ei a contactat redacția BotosaniNews și a cerut sprijin, după ce în cursul zilei de marți a sunat continuu la ambasada României în Italia, însă nimeni nu a răspuns la telefonul 0515872209 alocat diplomației române.

Ne aflăm în Modena, Pioppa, strada per Panzano, 232. Situația e critică. Problema e ca nu muncim, bani nu mai sunt, de despăgubit nu are cine, asa ca, oricum ai da-o, e urat. Am vrea să venim cu toții acasă. Nu găsim transport. Cu toți avem familii copii acasă, ce ne asteaptă. Eu am o fata de 4 luni. M-a văzut mai mult in poze. Va rog daca ne puteti ajuta! Vrem să plecăm acasa!”, este apelul disperat al lui Alex, unul dintre tinerii din Botoșani blocat în Italia.

Vezi și asta

O asistentă româncă de 27 de ani şi bebeluşul ei au murit la spital în ziua naşterii

O anchetă a fost deschisă după ce o mamă de 27 de ani şi bebeluşul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *