Scrisoarea unui român din Diaspora pentru politicieni: “VĂ DAU ȚEAPĂ!”

Am primit, pe adresa de e-mail a redacției, o scrisoare din partea unui român care trăiește în afara granițelor țării și  își manifestă dezgustul pentru ceea ce se întâmplă în România cu clasa politică și regretul că a crezut o perioadă într-o parte a ei. Chiar dacă ține să-și păstreze anonimatul pentru a nu intra “în gura murdară a postacilor plătiți “,  punctul de vedere al domnului I. T. este unul deosebit de interesant. Vă prezentăm, mai jos, textul integral al scrisorii deschise:

“M-am învârtit, de-a lungul timpului, în grupuri care au o memorie colectivă foarte bună. Revoluția română, fenomenul Piața Universității și mișcările studențești postdecembriste au fost puncte de reper în evoluția mea personală.

Pe ușa de intrare a unei organizații studențești în care am activat câțiva ani cred că scrie și acum “JOS ILIESCU” și am avut, în timpul studenției, câțiva oameni care mi-au explicat constant cât de mult rău a făcut regimul NEO-COMUNIST acestei țări. Oameni pe care la un moment dat îi respectam și îi consideram un fel de MENTORI.

Idealismul și dorința de mai bine, combinate cu un simț destul de bine conturat al datoriei față de societate m-au făcut să pornesc de câteva ori la luptă împotriva regimului pe care îl defineam ca și ROȘU sau COMUNISTOID.

În 2004 am votat cu Traian Băsescu pentru a elimina CIUMA ROȘIE care pusese stăpânire pe ROMÂNIA. În 2009 am votat cu Băsescu pentru a nu-i lăsa pe baronii corupți să pună iarăși mâna pe România. Am înghițit pe nemestecate toate iluziile electorale bine împachetate și urât mirositoare cu care propaganda de drepta ucidea ideea de social-democrație în România.

Dreapta era singura soluție pentru modernizarea României. Fără a mă înscrie vreodată într-un partid politic nu puteam decât să simpatizez cu cei ce mă hrăneau cu citate de genul “NU NE-AM LUPTAT PENTRU JUCĂRII” sau “CINE UITĂ NU MERITĂ”. Visam o Românie care va trece în sfârșit peste nesfârșita TRANZIȚIE și va putea asigura un trai decent pentru cei care prețuiesc munca și valorile.

Românii și România au trecut între timp prin multe. Multe și deloc mărunte. Campania electorala a început furibund pe aceleași coordonate știute. Demonizarea stângii și penalizarea principalilor exponenți. Instrumentele se mișcă excelent, chiar dacă unele sunt instituții ale statului român, PDL-ul s-a ascuns în PNL, câteva fracțiuni băsiste s-au împărțit pentru a ataca din diverse părți monstrul de stânga și România se împarte iarăși în facțiuni pro și contra.

În turul doi, dacă se va ajunge acolo, toată dreapta se va uni, indiferent de câte lături își aruncă acum, în jurul unui exponent care va trebui să salveze România de monstrul care va avea chipul și forma lui Victor Ponta. Tineri entuziaști și convinși de justețea demersului lor se vor înhăma la demonizarea unui candidat și nu vor observa că singurul demers coerent se rezumă la murdărirea adversarului. E un film care pare că se repetă obsesiv și bolnăvicios în ultimii ani.

De acestă dată voi refuza să iau parte la el. Chiar dacă acum  locuiesc în afara granițelor țării o să vin la vot și o să vă dau țeapă. O țeapă mare pusă pe buletinul de vot care pentru voi nu va însemna nimic dar pentru mine va fi o mică bucurie într-o zi de duminică.

Post Scriptum

Am început să cred că voi, aștia de vă spuneți de dreapta sunteți mai hoți ca socialiștii așa că, dacă vin la vot,  o să vă pun o ȚEAPĂ mai mare.”

 

 

BILETE  DE AVION LA PREȚURI EXCELENTE PE VOLA.RO  Rezervă zborul din timp și ai biletul de avion cu până la 70% mai ieftin.

 

 

Related Articles

9 COMMENTS

  1. Anulezi doar votul, dar semnezi ca te supui rezultatului alegerilor si validezi sistemul care a creat situatia, consolidandu-le. Nu mai bine stai acasa cu familia si faci ceva util pt ei?

  2. Nu credeti caci ar fi o idee buna sa iesim peste 50% din populatia cu drept de vot si sa anulam votul. poate atunci si-or pune si dragi nostri politicieni intrebarii.

  3. tot nu inteleg de ce m,ai tinem cont de asa zisa diaspora si alocam si fonduri pentru sustinerea ei … au plecat sa fie sanatosiu si drum bun …. fara drept de vot in tara

    • Pentru ca suntem romani si ne pasa…pentru ca vrem sa ne intoarcem acasa…si daca o duci tu un pic mai bine o duci si datorita banilor foarte multi intrati in tara de la noi..NOI suntem eroii,noi pe care ne tratati cu indiferenta cand venim acasa si mariti preturile cand venim acasa? Voi nu sunteti in stare sa-i gestionati si ii cheltuiti pe nimicuri..de aceea trebuie sa votam…Rusine tie si celor care gandesc ca tine

Comments are closed.

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri