Home » Noutăți » Şofer de TIR din România, bun de plată în Franţa: Amendă de aproape 4 milioane de euro

Şofer de TIR din România, bun de plată în Franţa: Amendă de aproape 4 milioane de euro

Un şofer de TIR din România a fost condamnat la o amendă vamală de 3,8 milioane de euro pentru că a făcut contrabandă cu produse contrafăcute.

Cinci şoferi de TIR au fost aduşi la Curtea judiciară din Boulogne-sur-Mer după ce au fost prinşi aducând produse contrafăcute din Anglia în Franţa. Doi dintre cei cinci camionagii sunt români, iar unul dintre ei a primit o pedeapsă extrem de grea, relatează „La Voix du Nord”, care le prezintă cazurile.

28 august 2019, La Coquelles, în terminalul de ieşire din Eurotunel. Un şofer de TIR român în vârstă de 43 de ani este verificat de vameşii francezi. Aceştia din urmă descoperă în camion 18.000 de articole contrafăcute, printre care aproape 300 de ceasuri Rolex, aproape 500 de tricouri de fotbal Puma şi aproape 500 de brăţări Dior. Găsit vinovat de contrabandă, şoferul a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare şi o amendă vamală de aproape 3,8 milioane de euro. De asemenea, va trebui să compenseze Rolex cu 91.000 de euro, Puma cu 16.000 de euro şi Dior cu 9.500 de euro.

Cel de-al doilea român, în vârstă de 31 de ani, a fost condamnat la şase luni de închisoare şi la plata unei amenzi de 82.905 euro. El a fost prins pe 9 iulie 2019  transportând diverse mărfuri contrafăcute, cum ar fi ochelari, parfumuri şi ceasuri. A primit o amendă de 1.000 de euro, dar a refuzat  să facă plata şi s-a certat cu vameşii. „Nu sunt terorist. Comportamentul vostru nu este potrivit pentru funcţionari publici”, le-a transmis el.

Cea mai mare amendă vamală, în valoare de 4,4 milioane de euro, a primit-o un şofer de TIR german, care a fost reţinut la 12 septembrie 2019 transportând ilegal peste 400 de ceasuri Rolex contrafăcute.

Vezi și asta

Șofer român de TIR cu aproape o tonă de canabis în camion, în valoare de 9 milioane €. Nu i-a convins pe polițiștii francezi că nu știa ce transportă

Vameșii francezi au depistat în trafic un camion românesc în care era transportată aproape o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *