Șoferul român care a abandonat camionul în mijlocul pădurii, în Germania, a fost găsit. Era în țară și se angajase deja la altă firmă

O firmă românească de transport din Maramureș trebuie să plătească 20.000 de euro ca să-și recupereze un camion abandonat de șofer pe un drum în mijlocul unei păduri, în Germania. Camionagiul a pus pe jar și poliția germană, și pe angajatorul lui, care l-au căutat două săptămâni. 

Pe un drum din mijlocul unei păduri, poliția germană a descoperit în urmă cu două săptămâni un camion abandonat. Autoritățile au aflat apoi că e al unei companii românești. Camionul de 40 de tone a rămas blocat acolo de vineri, 14 iulie, pe o porțiune abruptă de drum, în fostul depozit de gunoi Lüderich. Joi, 28 iulie, autoritățile germane și angajatorul român nu știau încă nimkc despre șoferul român al camionului abandonat.  

Vineri însă, Ilie Matei, șofer român de camion care administrează pagina de Facebook Ilie Matei-Omul Șoselelor, cu 52.000 de urmăritori, a descâlcit povestea, după ce a discutat cu angajatorul și proprietarul camionului. Șoferul se numește David Ioan, e din Păltiniș, Caraș-Severin, și conducea camionul unei firme din Maramureș. Camionagiu cu experiență, în pragul pensionării, acesta ar fi trebuit să încarce în container deșeuri lemnoase din pădurea de lângă Koln.  

La scurtă vreme după ce camionul a fost abandonat în locul unde l-a găsit poliția germană, angajatorul n-a mai putut lua legătura cu șoferul, telefonul fiind închis. A fost și momentul în care, ținând cont de vârsta lui, și angajatorul, și polițiștii s-au temut că șoferului român i s-a făcut rău, a pățit ceva grav și au început căutările, oamenii rugându-se ca acesta să fie găsit în viață.
 

Ilie Matei a scris întreaga poveste pe Facebook și după câteva ore s-a trezit abordat de patroana unei alte firme de transport românești. Așa s-a aflat ce se întâmplase cu șoferul dispărut.
 
campania.euro-tax.ro%20
„Colegul nostru, acum câteva zile, a avut o încărcare la container cu deșeuri lemnoase, dar, din păcate, a ratat traseul indicat de firmă pentru încărcare. A ajuns pe niște coclauri în pădure, unde a rămas blocat pe o urcare de 20% înclinație. Neanunțând pe nimeni, a abandonat camionul acolo, văzându-și liniștit de drum, fără nici o remușcare și punând în alertă atât autoritățile, cât și firma la care lucra. Omul nostru era cu salarizarea și diurna la zi, asta ca să nu existe suspiciuni de neplată. Ridicarea ansamblului de la locul abandonului costă firma de transport undeva la 20.000 de euro, bani ce nu pot fi suportați de asigurări, pentru că incidentul nu a fost pe un drum public.
 

Credeți că s-a încheiat telenovela? Ei na, așa am crezut și eu! Aseară, după postarea făcută pe pagină, m-a contactat o doamnă de la o firmă din Timișoara la care omul nostru se angajase ieri (joi, 28 iulie n.red.).  

Urma să plece în prima cursă duminică, bine mersi. Deci, individul a abandonat camionul firmei din Maramureș, apoi a plecat frumos în România, să caute alte „victime”, fără nici o scrupulă, fără nici o remușcare, fără să îi pese de toți cei ce îl căutau disperați, crezând că s-a petrecut o tragedie cu el, mai ales că are o vârstă înaintată. După postarea de aseară se pare că, pentru moment, i s-a pus frână”, a scris Ilie Matei, care practic a rezolvat misterul dispariției șoferului.
 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri