Sorin Grindeanu a făcut anunțul oficial în legătură cu ordonanța de urgență

După o zi extrem de tensionată în care declarația președintelui PSD, Liviu Dragnea, cu privire la o posibilă retragere a ordonanței de urgență a trezit atenția întregii țări, a urmat o ședință de urgență a social democraților și o întâlnire a coaliției de guvernare.

Până la urmă astăzi, la ora 20.30 premierul Sorin Grindeanu a făcut anunțul oficial, în calitate de șef al Guvernului, cu privire la ceea ce se va întâmpla cu ordonanța de urgență împotriva căreia sute de mii de români au ieșit în stradă în ultimele zile. Între timp la ora 20.20 liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat și el că s-a luat decizia de retragere a ordonanței de urgență conform stiripesurse.ro

Care este decizia Guvernului cu privire la ordonanța de urgență care modifică Codul Penal 

Premierul Sorin Grindeanu a făcut următoarele declarații de presă la ora 20.30:

  • Am ascultat și am văzut în ultimele zile extrem de multe opinii atât din PSD cât și din opoziție dar și de la oamenii simplii din stradă.
  • Decizia mea ca prim-ministru este ca România nu poate fi ruptă în două. Este ultima mea dorință să se întâmple așa ceva. Dar orice decizie a Curții Constituționale este obligatorie și trebuie pusă în practică.
  • Vă anunț că am luat următoarele decizii: Mâine vom face o ședință de Guvern pentru Abrogarea acestei Ordonanțe. Vom găsi calea legală pentru ca această ordonanță să nu intre în vigoare. 
  • În același timp vom demara o consultare în cel mai scurt timp pentru a găsi o soluție pentru ca deciziile Curții Constituționale să fie puse cât mai rapid în practică. Vom trimite apoi în Parlament un proiect de lege pe această temă. 
  • Pentru lipsa de comunicare eficientă Ministrul Justiției își va asuma consecințele.
  • În același timp Grindeanu a lansat o chemare la dialog pentru toate partidele în vederea găsirii unei soluții rapide pentru a putea adopta o lege care să pună în aplicare deciziile Curții Constituționale. 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri