Sorin Grindeanu îi dă replica lui Victor Ponta: “Nu cred că abordarea enunțată de Victor Ponta este cea corectă”

După ce  Victor Ponta l-a criticat pe premierul Sorin Grindeanu, despre care a spus că susţine Europa unită, care nu mai există, arătând că el ar opta pentru alăturarea la Grupul de la Vişegrad, premierul reacționează și spune că „abordarea enunțată de Victor Ponta nu este cea corectă”.

„Ce aş face eu? Că ce face domnul Grindeanu – înţeleg că susţine Europa unită, care nu mai există. Eu aş face mâine cerere să ne alăturăm Grupului de la Vişegrad. Dar eu, pe persoană fizică, deputatul Victor Ponta. Eu nu cred că avem altă şansă decât stând cu nişte vecini ai noştri care au şi ei un pic de curaj şi de demnitate”, a spus Ponta.

În replică, Sorin Grindeanu a spus joi seară, într-o intervenție telefonică la Antena3, referitor la abordarea lui Victor Ponta următoarele: „Cred că trebuie să continuăm linia adoptată acum, care este foarte clară, pe care am exprimat-o azi, care va fi exprimată și în lunile următoare. Nu cred că abordarea enunțată de Victor Ponta este cea corectă.”

Premierul Sorin Grindeanu a efectuat o vizită la Bruxelles, miercuri şi joi, unde a avut o serie de întâlniri cu înalţi oficiali europeni în marja reuniunii Consiliului European.

Sorin Grindeanu a avut la Bruxelles, o serie de discuţii cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, cu Serghei Stanishev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, cu Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice, cu Gianni Pittella, preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, precum şi alţi lideri europeni, între care Alexis Tsipras, prim-ministru al Republicii Elene, şi  Antonio Costa, premierul Portugaliei. Premierul a avut aceste discuţii în contextul participării la reuniunea PES, de la Bruxelles.

În cadrul discuţiilor, „şeful Executivului a susţinut necesitatea relansării proiectului european pe baza ideii de unitate în jurul valorilor şi principiilor fundamentale ale Uniunii Europene“, se arată într-un comunicat al Guvernului.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri